Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. augusta 2021, 16:27
Čas čítania 1:15
Ema Stanovská

Facebook zakázal všetky príspevky propagujúce Taliban. Na Twitteri zatiaľ hovorcovi militantného hnutia pribúdajú followeri

NEWS TALIBAN
Uložiť Uložené

Špecializovaný tím odborníkov monitoruje Facebook, Instagram aj Whatsapp.

Sociálna sieť Facebook uviedla, že Taliban považuje za teroristickú organizáciu, a tak bude naďalej monitorovať a odstraňovať príspevky, obrázky, videá a ďalší obsah súvisiaci s Talibanom. Portál CNBS píše, že Taliban sociálne siete využíva na propagáciu už dlhé roky. Facebook jeho účty zablokoval už dávnejšie, no neplánuje to zmeniť ani potom, ako hnutie začne vládnuť Afganistanu.

Facebook spresnil, že zákaz sa týka všetkých príspevkov príslušníkov Talibanu, ako aj účtov, ktoré militantnú skupinu chvália, podporujú alebo zastupujú. „Máme zároveň špecializovaný tím odborníkov z Afganistanu, ktorí rozumejú miestnemu jazyku a poznajú aj tamojší kontext. Pomáha nám to včas identifikovať vznikajúce problémy.“

Taliban komunikuje aj cez Whatsapp

Podľa štúdií Taliban na komunikáciu používa aj aplikáciu Whatsapp. Tá je však chránená šifrovaním typu end-to-end, a tak je otázne, ako ju bude Facebook monitorovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia