Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. augusta 2021, 6:30
Čas čítania 0:56
Adam Novosad

VIDEO: Farmár kopol vegánskeho aktivistu z výskoku do chrbta. Vyháňal ho z prasacieho chlieva

NEWS VEGETARIÁNSKY BURGER
Uložiť Uložené

Anglický farmár vyvolal rozruch na sociálnych sieťach, keď násilne vyhnal aktivistov zo svojej maštale.

Vegánski aktivisti v posledných rokoch čoraz radikálnejšie bojujú proti farmám, kde sa chovajú zvieratá na mäso často v nedôstojných podmienkach.

Aktivisti zo skupiny Meat The Victims však na vlastnej koži pocítili, že majitelia si neprajú, aby vstupovali na ich súkromný pozemok, keď sa dostali do potýčky s farmárom na Hall Green Farm v anglickom regióne Yorkshire, informuje Ladbible.

Odporúčané
Mohli sme použiť vodné delá a slzný plyn, ale zasiahli sme takticky. Policajný prezident bráni zásah na proteste v Bratislave Mohli sme použiť vodné delá a slzný plyn, ale zasiahli sme takticky. Policajný prezident bráni zásah na proteste v Bratislave 11. augusta 2021, 14:58

Cieľom aktivistov bolo odhaliť podmienky, v ktorých farma zvieratá chová, ale keď vnikli do budovy s ošípanými, tam na nich čakal nahnevaný farmár. Protestujúci chceli podmienky dokumentovať, lenže farmár začal kričať, nech okamžite zo súkromného pozemku odídu.

Žiadosť nepadla na úrodnú pôdu, tak sa farmár rozbehol a  z výskoku kopol jedného z aktivistov do chrbta. Ostatní členovia skupiny svojho kolegu bránili, ale farmár sa nedal zastaviť.

„Odíďte, každý jeden z vás, je mi to jedno. Všetci odíďte, inak vám túto po*ratú tyč omotám okolo vašich po*ratých hláv,“ vyhrážal sa, keď sa aktivisti zberali na odchod.

Video z napadnutia vyvolalo na sociálnych sieťach rozruch a väčšina ľudí násilie odsúdila. „Ak je toto spôsob, ako sa správa k mierumilovným ľuďom, predstavte si, ako sa správa k tým nevinným bytostiam,“ poznamenala skupina Meat The Victims v texte k videu.

Domov
Zdieľať
Diskusia