Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. augusta 2021, 18:39
Čas čítania 0:45
Viktor Kniš

Povinné očkovanie môže byť na Slovensku realitou, Lengvarský je v téme akčný

NEWS VLADIMÍR LENGVARSKÝ
Uložiť Uložené

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský to s povinným očkovaním myslí vážne. Zriadil pracovnú skupinu a tému otvára na vláde.

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský sa čoraz menej vyhýba otázke povinného očkovania na Slovensku. Na dnešnej tlačovej konferencii naznačil, že vzhľadom na aktuálnu zaočkovanosť populácie v krajine je na mieste zaoberať sa aj povinným očkovaním, aby mohli zostať funkčné „základné atribúty štátu“.

Otázkou je preto nutné zaoberať sa. Denník N zároveň informuje, že šéf rezortu zdravotníctva problematiku otvára aj na dnešnom mimoriadnom rokovaní vlády. Podľa ministra štát nemá prehľad o zaočkovanosti medzi zdravotníkmi, ale ani policajtmi. Chce navrhnúť povinné očkovanie kritickej infraštruktúry. 

Správne riešenie momentálne Lengvarský hľadá v spolupráci s odborníkmi na ministerstve zdravotníctva. Na stole je tiež otázka, či a kedy začať očkovať Slovákov treťou dávkou vakcíny. 

Odporúčané
PREHĽAD: Takto by mal fungovať nový covid automat PREHĽAD: Takto by mal fungovať nový covid automat 10. augusta 2021, 14:05

Pracovná komisia by sa podľa jeho slov mala zaoberať otázkou, kedy začať s preočkovaním, koho preočkovať a akými vakcínami, keďže prichádzajú aj nové. „Ak odborníci povedia, že je potrebné sa preočkovať, tak budeme pokyny rešpektovať. Polícia, armáda, zdravotníci či učitelia, to by mohli byť skupiny, kde by bolo očkovanie povinné,“ dodal šéf rezortu zdravotníctva s dôvetkom, že okolo 70 percent zdravotníkov je už zaočkovaných.


Ministerstvo zdravotníctva ešte na konci júla reagovalo, že podanie tretej dávky vakcíny proti ochoreniu covid-19 je otázkou odborných diskusií a štúdií.

Lengvarský
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia