Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. augusta 2021, 7:39
Čas čítania 1:31
Daniel Mikolášik TASR

Bieloruskú bežkyňu núti Lukašenkov režim k návratu z olympiády. Česko jej ponúklo vízum

ŠPORT OH TOKIO 2021 OLYMPIJSKÉ HRY
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Cimanovská požiadala Medzinárodný olympijský výbor o pomoc, vraj je na ňu vyvíjaný tlak a snaha vyviesť ju z krajiny bez jej súhlasu.

24-ročnú bieloruskú bežkyňu a účastníčku letných olympijských hier v Tokiu Kryscinu Cimanovskú chcelo vedenie bieloruského olympijského tímu v nedeľu bez jej súhlasu poslať domov, pretože verejne kritizovala svoj národný tím. Cimanovská sa však na letisku obrátila na políciu a odmietla sa vrátiť do Bieloruska, informovali BBC a portál Meduza.io.


Bieloruská atlétka a kritička režimu bieloruského prezidenta mala v pondelok štartovať v ženskej disciplíne beh na 200 metrov. Pred niekoľkými dňami však uverejnila na Instagrame video, v ktorom kritizovala vedenie bieloruského olympijského tímu za to, že bez jej vedomia rozhodlo o tom, že sa zúčastní aj na štafete 4x 400 metrov.

V nedeľu podľa jej slov za ňou prišli jej tréneri a povedali jej, aby sa zbalila, pretože letí späť domov do Bieloruska. „Žiadam Medzinárodný olympijský výbor (MOV) o pomoc. Bol na mňa vyvinutý tlak a snažia sa ma vyviesť z krajiny bez môjho súhlasu, preto žiadam MOV, aby zasiahol,“ napísala bežkyňa na sociálnej sieti Telegram.

Domov
Zdieľať
Diskusia