Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. júla 2021, 19:56
Čas čítania 1:28
Adam Novosad

TOP 3 v pondelok: Na jeseň do reštaurácií len s covid pasom, Lasica nezomrel v dôsledku očkovania a prešovská krčma opäť poburuje

REFRESHER TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Dnes večer treba odignorovať skupiny obyvateľov Slovenska, ktorí sú schopní na burcovanie proti očkovaniu zneužiť aj smrť maestra Milana Lasicu, a radšej sa ponoriť na nostalgickú spomienkovú cestu do jeho tvorby. Česť jeho pamiatke.

Na jeseň do reštaurácií a prevádzok len s covid pasom

V mnohých krajinách Európskej únie už funguje systém, na základe ktorého sa nedostaneš do prevádzok, ako sú reštaurácie či bary, bez preukázania sa covid pasom, a teda očkovaním, negatívnym testom či prekonaním koronavírusu.

Na jeseň v prípade tretej vlny pandémie zrejme bude rovnaký režim fungovať aj na Slovensku, čo podľa premiéra Hegera netreba brať ako trest pre nezaočkovaných, ale ako pomoc pre podniky, ktoré nebudú musieť limitovať množstvo ľudí na základe rozlohy, ale len podľa platného covid pasu. 

Odporúčané
Na jeseň zrejme budeme do reštaurácií púšťať len očkovaných a testovaných. Podľa Hegera nejde o trest, ale o pomoc prevádzkam Na jeseň zrejme budeme do reštaurácií púšťať len očkovaných a testovaných. Podľa Hegera nejde o trest, ale o pomoc prevádzkam 19. júla 2021, 15:21

Smrť Milana Lasicu nemala nič spoločné s očkovaním

Ikona slovenského divadla Milan Lasica navždy odišla v nedeľu večer, ale už v pondelok ráno spustili dezinformátori kampaň, podľa ktorej jeho smrť spôsobilo očkovanie. Tieto tvrdenia sa nezakladajú na pravde, čo potvrdilo ministerstvo zdravotníctva spoločne s patológom.

Lasica dlho trpel problémami so srdcom, pre ktoré aj odpadol a zomrel. Na jeho počesť si dnes môžeš namiesto Netflixu vychutnať cestu do televízneho archívu a pred spaním si pozrieť tie najlegendárnejšie diela, ktoré s Júliusom Satinským či Jarom Filipom vytvorili. 

Odporúčané
Tvorba Milana Lasicu, ktorú musíš poznať: tieto filmy, piesne a hlášky sú jeho najlepšie Tvorba Milana Lasicu, ktorú musíš poznať: tieto filmy, piesne a hlášky sú jeho najlepšie 19. júla 2021, 15:02

Obslúžime len ľudí bez rúšok, tvrdí prešovská krčma

Po viac ako polroku sa do popredia opäť prediera prešovská krčma Tralka pub, ktorá pred Vianocami ignorovala tvrdý lockdown a veselo vo svojich vnútorných priestoroch organizovala stretnutie s nulitnou advokátkou Adrianou Krajníkovou, ale nalievala aj bežným zákazníkom. 

Teraz sa zviditeľnila kontroverzným statusom na Facebooku, podľa ktorého neobslúžia nikoho, kto do krčmy vstúpi s rúškom. Majiteľ za to dostal podporné komentáre, ale aj veľké množstvo kritiky, a tak musel reagovať so slovami, že vraj nikoho nenúti zostávať na stránke jeho prevádzky a Slováci by sa podľa neho mali spojiť a spolupracovať.

Odporúčané
„Ľudí s rúškami neobslúžime.“ Prešovská krčma znovu provokuje po tom, čo minulú zimu porušovala lockdown pre nulitné opatrenia „Ľudí s rúškami neobslúžime.“ Prešovská krčma znovu provokuje po tom, čo minulú zimu porušovala lockdown pre nulitné opatrenia 19. júla 2021, 19:30

INSTAGRAM: post dňa

Lionel Messi sa po rokoch dočkal víťazstva medzinárodného turnaja so svojím argentínskym národným tímom, ktorý ako kapitán dotiahol až do finále. Messi sa z titulu na Copa América euforicky tešil aj na Instagrame, kam pridal fotografiu s trofejou, a možno ani netušil, že ňou prekoná doterajšie rekordy športových príspevkov. Doteraz vyhrávala fotka Cristiana Ronalda so zosnulým Diegom Maradonom, ktorou si Portugalčan uctil jeho pamiatku.

S takmer 21 miliónmi lajkov momentálne momentka Messiho s trofejou zo šatne kraľuje v rebríčku najlajkovanejších športových príspevkov na Instagrame v histórii.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Leo Messi (@leomessi)

Domov
Zdieľať
Diskusia