Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. júla 2021, 15:21
Čas čítania 0:38
Adam Novosad TASR

Na jeseň zrejme budeme do reštaurácií púšťať len očkovaných a testovaných. Podľa Hegera nejde o trest, ale o pomoc prevádzkam

NEWS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Rokovanie o kompromisnej dohode by malo v parlamente prebehnúť čoskoro.

Ak na jeseň príde tretia vlna, štát nechce zbytočne znižovať kúpnu silu jednotlivých prevádzok, a tak plánuje namiesto limitovania počtu zákazníkov podľa metrov štvorcových jednoducho povoliť vstup zaočkovaným, negatívne testovaným či ľuďom po prekonaní koronavírusu.

Takto si realitu každodenného fungovania spoločnosti predstavuje premiér Eduard Heger, ktorý potvrdil, že vo vládnej koalícii vzniká kompromisná dohoda na novele zákona, kde sú zahrnuté podmienky vstupu do reštaurácií či barov na základe európskeho covid pasu.

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Roman Hanc

Podľa Hegera štát takýmito výhodami pre očkovaných a testovaných nechce nikoho diskriminovať ani trestať, ale práve naopak, cieľom je umožniť prevádzkam fungovať naplno. „Ak tam môže byť plus 20 percent zaočkovaných, ktorí nie sú hrozbou, vieme tak pomôcť ekonomike a neohrozujeme pandemickú situáciu,“ vysvetľoval premiér.

Na základe kompromisnej dohody sa v posledných týždňoch rozprávalo o spoplatnení testovania, ktoré si budú musieť ľudia uhradiť z vlastného vrecka, ak sa nedajú zaočkovať.

Odporúčané
Vakcína proti detskej obrne oslavuje 70 rokov. Ako je na tom Slovensko s povinným očkovaním? Vakcína proti detskej obrne oslavuje 70 rokov. Ako je na tom Slovensko s povinným očkovaním? 26. marca 2023, 8:33

Najskôr mala cena pre samoplatcov zostať štandardná, zrejme však bude výrazne znížená a symbolická, no testovanie by nemalo byť dostupné zadarmo. Bezplatne je ako cesta z pandémie dostupná vakcína.

Domov
Zdieľať
Diskusia