Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. júla 2021 o 19:30
Čas čítania 0:54
Adam Novosad

„Ľudí s rúškami neobslúžime.“ Prešovská krčma znovu provokuje po tom, čo minulú zimu porušovala lockdown pre nulitné opatrenia

„Ľudí s rúškami neobslúžime.“ Prešovská krčma znovu provokuje po tom, čo minulú zimu porušovala lockdown pre nulitné opatrenia
Zdroj: TASR - Jaroslav Novák
NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Majiteľ krčmy v Prešove sa dostal do problémov so zákonom už minulý rok, ale teraz odmieta obsluhovať ľudí s rúškami.

Prešovská krčma Tralka pub upútala pozornosť krátko pred Vianocami, keď vyhlásila občiansku neposlušnosť a napriek tvrdým opatreniam počas lockdownu veselo obsluhovala svojich zákazníkov.

Na výklade vtedy svietil veľký nápis „Otvorené bez obmedzení“, vnútri spokojne popíjali návštevníci a podebatovať si s osadenstvom krčmy prišla aj kontroverzná advokátka Adriana Krajníková.

Majiteľ Tralka pubu sa v reakcii na porušovanie opatrení dostal do problémov so zákonom, ale odvtedy už prešlo viac ako pol roka, opatrenia sa uvoľnili a prešovská krčma je opäť otvorená.

Záujem najnovšie vyvolal status majiteľa krčmy na Facebooku, v ktorom deklaruje, kedy krčma otvorí svoje brány návštevníkom, avšak s jednou vážnou podmienkou. „Otvárame o deviatej. Ľudí s rúškami neobslúžime. Ďakujem za pochopenie,“ znel status, ktorý si od ľudí vyslúžil takmer 1,5 tisíca lajkov.

V komentároch však majiteľ nedostal len oslavné reakcie, ale schytal aj vlnu kritiky, a tak reagoval, že kritikov na stránke nikto nedrží a pokojne ju môžu opustiť. „Viem, že niektoré moje príspevky dvíhajú tlaky niektorým občanom, ale nadávať nám do dezolátov, hoaxerov, nulitných a debilov je už trošku cez čiaru,“ bránil sa v statuse.

Odporúčané
Škola v Trebišove spravila rekord: prepadlo v nej všetkých 451 prvákov, teraz ju chce štát zrušiť Škola v Trebišove spravila rekord: prepadlo v nej všetkých 451 prvákov, teraz ju chce štát zrušiť 19. júla 2021 o 17:55

Vraj nie je sympatizantom žiadnej strany a vo svojom podniku privíta každého, kto sa chce normálne porozprávať. Na základe covid automatu pritom od 19. júla prešli všetky okresy Slovenska do zelenej farby, čo však aj naďalej znamená, že v interiéroch je vyžadované nosenie rúška mimo času konzumácie jedla a pitia.

Domov
Zdieľať
Diskusia