Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. júla 2021, 17:55
Čas čítania 0:48
Adam Novosad

Škola v Trebišove spravila rekord: prepadlo v nej všetkých 451 prvákov, teraz ju chce štát zrušiť

NEWS ŠKOLSTVO
Uložiť Uložené

Trebišovská súkromná stredná škola bude na základe rozhodnutia ministerstva vyradená zo siete koncom augusta.

V Trebišove funguje unikátna stredná škola, ktorá sa stála mediálne známou koncom minulého roka. Súkromná stredná odborná škola v Trebišove nechala predchádzajúci školský rok prepadnúť všetkých 451 študentov prvého ročníka, a tak boli všetci z nich opätovne prvákmi, informujú Noviny.sk.

Rekordný výkon zaujal ministerstvo školstva, ktoré do školy vyslalo inšpektorov, aby zistili, či malo 451 študentov na strednej škole v blízkosti rómskej osady skutočne prepadnúť alebo len chceli jej zriaďovatelia zarobiť na príspevkoch od štátu tým, že žiakov nechali ročník opakovať.

Výsledok inšpekcie je už na svete, a tak Súkromná stredná odborná škola v Trebišove dostala od ministerstva školstva červenú. Ministerstvo vydalo na základe výsledkov skúmania inšpekcie rozhodnutie o vyradení školy zo siete, čím ju prakticky dalo zrušiť k 31. augustu tohto roka. Nový školský rok sa tak už na tejto strednej škole začať nemôže.

Odporúčané
Na jeseň zrejme budeme do reštaurácií púšťať len očkovaných a testovaných. Podľa Hegera nejde o trest, ale o pomoc prevádzkam Na jeseň zrejme budeme do reštaurácií púšťať len očkovaných a testovaných. Podľa Hegera nejde o trest, ale o pomoc prevádzkam 19. júla 2021, 15:21

Štátna školská inšpekcia zistila závažné pochybenia v procese prijímania študentov aj financovania. Inšpektori identifikovali viac ako stovku študentov, za ktorých podľa všetkého štát zaplatil príspevok dvakrát, čím škola porušila pravidlá. Škola pritom na základe počtu žiakov dostávala od štátu približne dva milióny eur.

Na druhej strane aj keď bolo podľa ministerstva školstva rozhodnutie o vyradení zo siete škole doručené, zriaďovateľ školy trvá na tom, že si nie je vedomý akéhokoľvek porušenia pravidiel.

Domov
Zdieľať
Diskusia