Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. júla 2021, 18:51
Čas čítania 0:43
Adam Novosad

Smrť Milana Lasicu nezapríčinilo očkovanie, potvrdilo ministerstvo. Nezneužívajte jeho úmrtie, odkazuje antivaxerom

NEWS MILAN LASICA
Uložiť Uložené

Dezinformátori začali okamžite spájať smrť Milana Lasicu s očkovaním proti koronavírusu.

Nečakaná smrť Milana Lasicu nielenže zaskočila slovenskú verejnosť, ale priliala vodu na mlyn antivaxerom zhromažďujúcim sa v dezinformačných skupinách na sociálnych sieťach. Lasica sa dal zaočkovať už začiatkom februára tohto roku, priamo na svoje narodeniny.

Odporúčané
Tvorba Milana Lasicu, ktorú musíš poznať: tieto filmy, piesne a hlášky sú jeho najlepšie Tvorba Milana Lasicu, ktorú musíš poznať: tieto filmy, piesne a hlášky sú jeho najlepšie 19. júla 2021, 15:02

Očkovanie prebehlo v Univerzitnej nemocnici v Bratislave, kde mu personál zablahoželal k narodeninám, a fotografie z očkovania zverejnil na svojom profile na Facebooku. Teraz však vakcináciu legendárneho komika, herca aj speváka začali zneužívať dezinformátori, ktorí očkovanie spájajú s jeho úmrtím.

Šírenie nepravdivých správ spájajúcich očkovanie s úmrtím Milana Lasicu zašlo tak ďaleko, že sa k nemu muselo ministerstvo zdravotníctva vyjadriť na sociálnej sieti.

„Vyzývame odporcov očkovania, aby nezneužívali úmrtie Milana Lasicu,“ hlása nadpis príspevku. Ministerstvo oslovilo patológa Michala Palkoviča zo sekcie súdneho lekárstva a patologickej anatómie Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

„Tento prípad sme preskúmali a akýkoľvek súvis s očkovaním môžeme jednoznačne vylúčiť. Pán Lasica bol očkovaný 3. februára. So súhlasom jeho najbližšej rodiny môžeme zverejniť, že bol dlhodobo liečený na problémy so srdcom a zomrel na javisku z dôvodu zlyhania srdca,“ skonštatoval patológ.

Domov
Zdieľať
Diskusia