Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
4. júla 2021, 15:06
Čas čítania 0:57
Viktor Kniš

Zuzana Kovačič Hanzelová reaguje na Ivetu Malachovskú, ktorá zľahčuje tému sexuálneho obťažovania

OSOBNOSTI ZUZANA KOVAČIČ HANZELOVÁ
Uložiť Uložené

Malachovská si myslí, že ženy si môžu vybrať, či budú v noci chodiť po vonku. Ona by sama v tme nikdy nešla mestom sama, povedala Denníku N.

Iveta Malachovská si myslí, že herec Maroš Kramár nespravil nič zlé, keď tľapol v relácii Inkognito maskérku po pozadí. Myslí si, že problémom sú ľudia, ktorí na tieto udalosti poukazujú. „Je mi ľúto, že vás zaujíma len to, čo ten Maroš povedal, ale nezaujímajú vás ľudia, ktorí to rozpútavajú. Prečo sa nepozriete na nich?“ pýtala sa v rozhovore pre Denník N. Okrem toho tvrdí, že nevie zaujať stanovisko k možnému obťažovaniu žien vo večerných hodinách na ulici. „Ja by som sama v noci nikdy nešla,“ povedala. 

Keď ju redaktor Denníka N upozornil, že sú aj ženy, ktoré si nemôžu vyberať, dodala, že je ženou, ktorá si vždy vedela spraviť s mužom poriadok. 

Na jej slová neskôr na Instagrame zareagovala Zuzana Kovačič Hanzelová, ktorá v minulosti na kauzu s Marošom Kramárom upozorňovala a venovala sa jej. Sama mala čerstvú skúsenosť nočným obťažovaním. 

Zverejnila reakciu sledovateľa, ktorý jej odporučil, aby v noci nechodila von, a dodala, že „podobne to vidí aj jej kolegyňa z RTVS“.

Odporúčané
Igor Matovič dostal ochranku na mesiac navyše. Dôvodom je možné ohrozenie zdravia a života Igor Matovič dostal ochranku na mesiac navyše. Dôvodom je možné ohrozenie zdravia a života 3. júla 2021, 13:41

Pre Plus 7 dní v reakcii na svoje instagramové vyjadrenie dodala, že ide o vážnu tému, pri ktorej je dôležitá diskusia založená na faktoch, ale aj empatia a pochopenie. „Situácia so sexuálnym obťažovaním sa nevyrieši tak, že všetky ženy budú mať po šiestej večer povinnú večierku,“ dodáva Kovačič Hanzelová. 

Iveta Malachovská pre Plus 7 dní napísala, že ju neprekvapuje reakcia Kovačič Hanzelovej. „Vôbec ma to neprekvapuje a absolútne nezaujíma. A ako novinárka si opätovne vybrala z článku to dôležité. Ja mám v živote iné skúsenosti, a preto inak reagujem,“ napísala.

Domov
Zdieľať
Diskusia