Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júla 2021, 13:41
Čas čítania 0:33
Adam Novosad TASR

Igor Matovič dostal ochranku na mesiac navyše. Dôvodom je možné ohrozenie zdravia a života

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Bezpečnostné riziko sa po mesiaci opätovne vyhodnotí a Matovičovi možno neskôr ochranku nebude viac treba.

Igor Matovič bude mať ochranku o mesiac dlhšie, ako mal nárok. Aj keď bývalý premiér o predĺženie ochrany nepožiadal sám, minister vnútra Roman Mikulec mu ju aj tak predĺžil o 30 dní. Matovič pritom mal nárok požiadať predsedu vlády Eduarda Hegera, aby mu z preventívnych bezpečnostných dôvodov predĺžil ochranu o 90 dní, avšak súčasný minister financií tak neurobil.

Roman Mikulec označil za dôvod svojho rozhodnutia pretrvávajúce bezpečnostné riziká a možné ohrozenie života a zdravia, ktorému je podľa neho Matovič vystavený. „Po uplynutí tohto času sa bezpečnostná situácia a zaisťovanie dočasnej ochrany prehodnotí,“ vysvetlilo ministerstvo vnútra.

Odporúčané
10 dní, 7 utopených. Ako je možné, že sa na Slovensku zrazu topí toľko ľudí, a čo robiť, ak máš problém vo vode? 10 dní, 7 utopených. Ako je možné, že sa na Slovensku zrazu topí toľko ľudí, a čo robiť, ak máš problém vo vode? 1. júla 2021, 9:36

Minister vnútra potvrdil, že návrh pokračovať v poskytovaní ochrany prišiel od Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií Ministerstva vnútra SR, a tak tejto žiadosti vyhovel.

Igor Matovič dostal automaticky ochranku na 90 dní od času, keď skončil na poste predsedu vlády. Vláda Igora Matoviča podala demisiu 30. marca tohto roku, a tak základná časová lehota poskytovania ochrany vypršala.

Domov
Zdieľať
Diskusia