Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. septembra 2016, 9:46
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Začni nový život v Kanade. Majitelia obchodu ti dajú plat, rozľahlý pozemok a šancu na znovuzrodenie

ZAUJÍMAVOSTI KANADA PRÁCA
Uložiť Uložené

Nechaj všetko tak.

Nemáš rád ruch veľkomesta, najradšej tráviš svoj voľný čas v prírode a keby sa ti naskytla príležitosť, ochotne by si zanechal svoj život za sebou a vydal sa hľadať nové dobrodružstvá? Kanadský ostrov Cape Breton nepatrí medzi tie najväčšie, ale za to sa môže pochváliť príjemnou polohou pri východnom pobreží Atlantického oceánu a najmä milými ľuďmi. Napriek tomu, že miestni obyvatelia teda sú milí a ochotní, postupne sa ich počet znižuje a po tom, čo sa akoby minuli všetci kvalifikovaní pracovníci, sa majitelia obchodu a pekárne The Farmer’s Daughter Country Market rozhodli zvoliť nezvyčajný spôsob, ako prilákať potenciálnych zamestnancov.

Namiesto toho, aby nechali miestnych obyvateľov prekvalifikovať, nahrali na Facebook výzvu či inzerát, v ktorom oslovili nielen rodených Kanaďanov, ale prakticky ľudí z celého sveta. Stačí ti, aby si bol ochotný presťahovať sa do Kanady a okrem zaistenej pracovnej pozície a platu ti rovno poskytnú aj 2-akrový, čo je 8-tisíc metrov štvorcových, pozemok, na ktorom si môžeš postaviť vysnívanú nehnuteľnosť. Ak s nimi potom vydržíš pracovať aspoň päť rokov, za pár byrokratických poplatkov na teba celý pozemok prevedú a tvoj život naberie ešte krajšie rozmery. Nanešťastie, na to, aby si sa mohol prihlásiť musíš spĺňať pár podmienok. Najskôr musíš získať pozvánku od kanadského zamestnávateľa, čo máš prakticky vybavené, a ďalším krokom je podanie žiadosti o pracovné povolenie, ktoré ti vydajú po získaní dočasných víz, takže ani tento proces ťa zastaviť nemusí. A vidina nového života za to snáď stojí.

Späť
Zdieľať
Diskusia