Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. septembra 2016, 10:08
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Mark Zuckerberg chce vyliečiť všetky známe choroby a do svojho plánu investuje 3 miliardy dolárov

ZAUJÍMAVOSTI CHOROBY FACEBOOK
Uložiť Uložené

Šľachetný cieľ si vytýčili spoločne s manželkou.

Zakladateľ Facebooku Mark Zuckerberg a jeho manželka Priscilla Chan pri narodení ich dcéry Max vyhlásili, že postupne rozdajú až 99 percent svojho majetku z akcií Facebooku a všetko pôjde na dobročinné účely. Od minulého decembra prešlo už desať mesiacov a Mark pokračoval v charitatívnej činnosti, lenže pred pár hodinami oznámil, kam nasmeruje spoločne s manželkou ďalší obrovský balík peňazí.

Až 3 miliardy dolárov počas poputujú počas nasledujúcich 10 rokov medzi tímy najlepších špecialistov a odborníkov v jednotlivých oblastiach medicíny a jej príbuzných vied. Vyčlenené peniaze budú slúžiť na to, aby špecialisti analyzovali, experimentovali a nakoniec aj vynašli lieky či úplne vyhubili najčastejšie choroby ako rakovina, rôzne infekcie, choroby postihujúce srdce, ale aj neurologické diagnózy. Vedúcou osobnosťou Zuckerbergovej iniciatívy sa stal Cori Bargmann z Rockefeller University a prvá 600-miliónová časť investície poslúži na vytvorenie akéhosi zoznamu všetkých buniek v ľudskom tele, aby ich bolo možné lepšie rozoznávať a v prípade potreby liečiť. Aj keď si pár uvedomuje, že zbaviť svet všetkých známych chorôb v priebehu nasledujúcich desiatich rokov je celkom odvážny a možno aj nesplniteľný plán, veria tomu, že ľudia vďaka ich úsiliu budú menej chorí a množstvo problémov bude možné vyriešiť efektívnejšie a rýchlejšie. 

Späť
Zdieľať
Diskusia