Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. októbra 2013 o 17:02
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Lamborghini Veneno Roadster: 740 koní za 4 milióny Eur!

TECH
Uložiť Uložené

Dnes sa na internete objavili prvé oficiálne fotografie monštra Veneno, konkrétne v exkluzívnej otvorenej verzii.

Lamborghini Veneno Roadster: 740 koní za 4 milióny Eur!

Lamborghini opäť prekvapuje! Už skoro rok všetci netrpezlivo čakajú na nástupcu populárneho modelu Gallardo, na model Cabrera, ktorý sa nie a nie predstaviť. Ten sa dokonca nepredstavil ani na nedávnom autosalóne vo Frankfurte, čo bolo určite malým prekvapením, bohužiaľ tým negatívnym. Dnes sa však prekvapivo na internete objavili prvé oficiálne fotografie monštra Veneno, konkrétne v exkluzívnej otvorenej verzii.

Začiatkom marca Lamborghini pochovalo konkurenciu, keď ukázalo svetu top model Veneno. Autosalón v Ženeve bol miestom, kde sa v stánku Lamborghini diali naozaj veľké veci, keďže Taliani tam túto novinku predstavili. Superšport, alebo lepšie povedané hyperšport, pripomína skôr závodný špeciál Le Mans, než model Aventador, od ktorého je odvodený. Podľa najnovších informácii a fotografií, otvorená verzia s tradičným názvom Roadster, nebude disponovať odnímateľným karbónovým hardtopom, ako to je v prípade, momentálne stále spomínaného Aventadora. Tým pádom sa jedná výhradne o automobil pre letné radovánky, keďže vodič bude mať nebo permanentne nad hlavou.

Rovnako ako v prípade "klasickej verzie", pod kapotou nájdeme neskutočnú 740-koňovú strojovňu, ktorá zahŕňa mohutný dvanásťvalcový motor s objemom 6.5 l. (niekde sa uvádza výkon až 750 koní) Vďaka tomu dokáže toto Lambo akcelerovať na 100 km/h za 2.9 sekúnd! Maximálna rýchlosť sa bude pohybovať okolo rýchlosti 350 km/h, konkrétne by sa malo jednať o hodnotu 354 km/h, stále hovorím o automobile s otvorenou strechou.

Asi určite len pre zaujímavosť tu máme cenové relácie. Lamborghini Veneno v obmedzenom počte len 3 exemplárov, má svoju cenu 3,5 milióna Eur. Horúca novinka Lamborghini Veneno Roadster vznikne v počte 9, pričom cena bude tesne pod 4 miliónmi Eur. Toto Ježiško neutiahne...

Lamborghini Veneno Roadster: 740 koní za 4 milióny Eur!

Lamborghini Veneno Roadster: 740 koní za 4 milióny Eur!
Späť
Zdieľať
Diskusia