Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša Wolt Objednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením. Objednaj si jedlo
Domov

Gastro

Najchutnejšie a najlepšie vyzerajúce recepty, foodtips, foodporn, tipy na jedlo a reštaurácie po Slovensku a v okolí. Dobrú chuť.

Prevádzky Testy Recepty Ľudia
Storky
Boli sme na otvorení novej pekárne vo Vydrici. Kruh si pripravil špeciálne chuťo...
Bratislavská pekáreň Kruh otvára novú prevádzku. Nachádza sa v lukratívnej časti
Smash burger v centre Bratislavy len za 4,99 €. Nová burgráreň prekvapila cenami
Pepsi mení pravidlá hry vo svete nápojov. Do predaja mieri prebiotická kola
Okolie Nív sa mení na kaviarenskú veľmoc. V Zwirne otvorili nový prírastok
Brunch s výhľadom na Dunaj a live DJ setom. Konn prišiel s novým letným koncepto...
V lete nezabúdaj na túto dôležitú vec. Okrem tekutín tvoje telo potrebuje aj iné...
Sponzorovaný obsah
Kinder predstavil novú chrumkavú tyčinku. Kombinuje mliečnu čokoládu so sušienka...
Sponzorovaný obsah
Slovenská značka Nehera navrhla uniformy pre luxusnú bratislavskú reštauráciu
V tomto 4* hoteli na Liptove zažiješ dokonalú romantiku. Cena za noc ťa príjemne...
Mediálna spolupráca
Značka Karloff predstavila novinku. Na trh prichádza Herberry Gin vyrobený z 22 ...
Sponzorovaný obsah
TikTok ovládol Lidl: Tieto virálne produkty si môžeš kúpiť už od pondelka
Sponzorovaný obsah
Bistro Fach prichádza s unikátnym konceptom. Večeru môžeš sharovať s priateľmi
Do Bratislavy prichádza franšíza z Čiech: Boli sme na otvorení The Miners
V Lidli je dubajský týždeň. Kúpiš tam dubajskú čokoládu, likér či nátierku
Sponzorovaný obsah
Boli sme v reštaurácii Heydučka zo šou Na nože. Takto obstála v našom teste
Na Sundecku otvorili reštauráciu Waves: Novinka na Dunaji spája tradičnú kuchyňu...
Obľúbený ázijský podnik otvára ďalšiu prevádzku. Jedlo si tu namixuješ podľa seb...
Sponzorovaný obsah
V Trnave vznikol nový matcha bar, ktorý nemá konkurenciu. Yum Cha spája tradíciu...
V Bratislave vzniklo bistro, ktoré z tradičných lokší spravilo gurmánsky zážitok
Články kategórie
Najnovšie
Najčítanejšie
Kde si dáš v Bratislave najlepší burger? Zostavili sme pre teba top 10!
Odporúčané
Kde si dáš v Bratislave najlepší burger? Zostavili sme pre teba top 10!
8. 3. 2021 10:30
Rebríček foodbloggera Čojeho dostáva začiatkom roka 2021 už svoju druhú aktualizáciu. Pozri si, ktoré burgery v Bratislave sú najlepšie práve teraz.
KVÍZ: Kedy treska vznikla a koľko jej Slováci mesačne zjedia?
Sponzorovaný obsah
KVÍZ: Kedy treska vznikla a koľko jej Slováci mesačne zjedia?
5. 3. 2021 15:20
Miluješ tresku? Over si to v našom lahodnom kvíze.
Podgast špeciál s Kubom Lužinom: 10 najlepších bratislavských burgerov
Podgast špeciál s Kubom Lužinom: 10 najlepších bratislavských burgerov
3. 3. 2021 14:28
My vieme, Podgast v roku 2021 vychádza každý druhý týždeň… to sa však netýka špeciálnych epizód. Prvá z nich prináša dlhoočakávaný update rebríčka najlepších bratislavských burgerov.
Martin Miklošík z Bistronomy: Testovali sme, ako náš langoš zvládne donášku, ochutnali sme ho až po pol hodine
Martin Miklošík z Bistronomy: Testovali sme, ako náš langoš zvládne donášku, ochutnali sme ho až po pol hodine
24. 2. 2021 8:35
V druhej časti Podgastu v novej sezóne foodblogger Čoje privítal Martina Miklošíka, šéfkuchára nového a medzitým už jedného z najlepších bratislavských podnikov Bistronomy.
KVÍZ: Názvy pízz, ktoré pozná každý jej pravý fanúšik
Sponzorovaný obsah
KVÍZ: Názvy pízz, ktoré pozná každý jej pravý fanúšik
15. 2. 2021 10:32
Vieš, aký je rozdiel v pizza Marinara a Margherita či Carbonara?
Vyskúšali sme novinku od Woltu, ktorá ti spríjemní rána. Na čo všetko sa môžeš tešiť?
Sponzorovaný obsah
Vyskúšali sme novinku od Woltu, ktorá ti spríjemní rána. Na čo všetko sa môžeš tešiť?
12. 2. 2021 11:05
Wolt s rozšírenou ponukou zachráni možno aj tvoj Valentín.
Veronika Cifrová Ostrihoňová: Neviem dobre variť, ale viem dobre jesť
Veronika Cifrová Ostrihoňová: Neviem dobre variť, ale viem dobre jesť
10. 2. 2021 10:57
Podgast je späť! A prvá epizóda novej sezóny začína hosťkou, ktorú netreba nikomu predstavovať.
Nové pizze od Dr. Oetker si obľúbia milovníci netradičných spojení
PR správa
Nové pizze od Dr. Oetker si obľúbia milovníci netradičných spojení
8. 2. 2021 11:31
Medzi pizzami sa objavujú dve novinky. Jedna pálivá a druhá s pre tých, čo obľubujú ryby.
Mali sme dosť typických donášok a vyskúšali sme členstvo v Živej kuchyni. Dostali sme vynikajúce jedlo a exkluzívny servis
refresher+
Odporúčané
Mali sme dosť typických donášok a vyskúšali sme členstvo v Živej kuchyni. Dostali sme vynikajúce jedlo a exkluzívny servis
5. 2. 2021 9:28
Živá kuchyňa nie je pre každého, no určite si nájde svojich fanúšikov.
Bezmäsový burger McPlant sa blíži ku Slovensku. McDonald’s ho začal predávať vo Švédsku a Dánsku
Bezmäsový burger McPlant sa blíži ku Slovensku. McDonald’s ho začal predávať vo Švédsku a Dánsku
3. 2. 2021 20:45
Nie je však primárne určený pre vegetariánov. Cieliť má na mäsožravcov, ktorí chcú čosi spraviť pre planétu.
Treba raňajkovať? Musíš mäso umyť pred varením? A môžeš zjesť jogurt po záruke? Odpovedá odborníčka na výživu (Rozhovor)
refresher+
Odporúčané
Treba raňajkovať? Musíš mäso umyť pred varením? A môžeš zjesť jogurt po záruke? Odpovedá odborníčka na výživu (Rozhovor)
3. 2. 2021 14:30
Petra Kopecká je výživová poradkyňa, ktorá Slovákom pomáha naučiť sa správne stravovať a prestať veriť hlúpostiam na internete. My sme ju vyspovedali o zdravých a nezdravých potravinách, mrazení mäsa, vyprážaní či tukoch samotných.
Domáce langoše a šišky za pár eur. Bratislavský streetfood má nováčika (Videoreportáž)
Domáce langoše a šišky za pár eur. Bratislavský streetfood má nováčika (Videoreportáž)
2. 2. 2021 18:46
Langošáreň u Klárky otvorila počas krízy, no aj napriek tomu sa teší verným zákazníkom.
Koložvársku kapustu vo vegánskej verzii by mali okamžite stiahnuť z obchodov a rastlinné nugetky sú naopak lepšie ako v McDonalde
refresher+
Koložvársku kapustu vo vegánskej verzii by mali okamžite stiahnuť z obchodov a rastlinné nugetky sú naopak lepšie ako v McDonalde
31. 1. 2021 12:30
V rámci vegánskeho januára sme vyskúšali 10 rastlinných jedál. Toto je výsledok!
Donášková služba Wolt získava investíciu 440 miliónov eur, rozširovať sa bude aj mimo reštaurácií
PR správa
Donášková služba Wolt získava investíciu 440 miliónov eur, rozširovať sa bude aj mimo reštaurácií
25. 1. 2021 17:57
V budúcnosti si budeš môcť cez Wolt objednávať potraviny, ale aj drogériu.
Testovali sme 11 energeťákov: Ktorý z nich chutí ako detské žuvačky a aký výrobca si ho pomýlil so sirupom proti kašľu?
refresher+
Odporúčané
Testovali sme 11 energeťákov: Ktorý z nich chutí ako detské žuvačky a aký výrobca si ho pomýlil so sirupom proti kašľu?
21. 1. 2021 14:30
Red Bull, Monster, Rockstar alebo Semtex. Ktorý z nich obstál v našom teste najlepšie?
V Bratislave máme nové burgre: Žeby šlo o najlepšie hranolky v meste?
Odporúčané
V Bratislave máme nové burgre: Žeby šlo o najlepšie hranolky v meste?
21. 1. 2021 13:30
Vyskúšali sme nový slider od Salt'n'Pepa, ktorí začali s rozvozom len začiatkom tohto roka. Chutilo nám?
Táto vegánska reštaurácia z Francúzska získala michelinskú hviezdu ako prvá v krajine
Táto vegánska reštaurácia z Francúzska získala michelinskú hviezdu ako prvá v krajine
21. 1. 2021 6:24
Šéfkuchárka sa pôvodne venovala archeológii, no vareniu sa začala venovať v rámci jej hobby.
Lukáš Hejlík: Keď chcem cudzinca zoznámiť s českým jedlom, vezmem ho na kulajdu
Lukáš Hejlík: Keď chcem cudzinca zoznámiť s českým jedlom, vezmem ho na kulajdu
30. 12. 2020 14:06
Na záver roku 2020 tu máme skutočnú podcastovú špecialitu. Rozhovor najpočúvanejšieho slovenského foodpodcastera Čojeho s najpočúvanejším českým foodpodcasterom Lukášom Hejlíkom.
Bratislavská pekáreň Kruh otvára novú prevádzku vo Vydrici. Čaká ťa hudba aj špeciálne pečivo
Bratislavská pekáreň Kruh otvára novú prevádzku vo Vydrici. Čaká ťa hudba aj špeciálne pečivo
25. 7. 2025 13:32
Otvárajú už 31. júla.
Pepsi mieri na cieľovku zastupujúcu zdravý životný štýl. Do predaja mieri prebiotická kola
Pepsi mieri na cieľovku zastupujúcu zdravý životný štýl. Do predaja mieri prebiotická kola
22. 7. 2025 17:34
Nový nápoj obsahuje 30 kalórií, minimum cukru a prekvapí aj obsahom vlákniny.
Na Nivách v Bratislave otvorili nové bistro Sando. Ponúka naložené sendviče z lokálnych surovín
Na Nivách v Bratislave otvorili nové bistro Sando. Ponúka naložené sendviče z lokálnych surovín
25. 7. 2025 14:05
Si milovník/milovníčka sendvičov? Tak toto je pre teba!
Turisti hodnotili najlepšie slovenské jedlá. Najviac im chutia naše tradičné syry
Turisti hodnotili najlepšie slovenské jedlá. Najviac im chutia naše tradičné syry
28. 1. 2025 6:53
Pozri sa, ktoré chute zo Slovenska si získali svetové uznanie.
TEST nočných kebabov v Bratislave: Na ktorom sme si pochutili a z ktorého sme vypľúvali chrupavky?
refresher+
Odporúčané
TEST nočných kebabov v Bratislave: Na ktorom sme si pochutili a z ktorého sme vypľúvali chrupavky?
21. 7. 2025 17:00
Kebab je neoddeliteľnou súčasťou párty života v Bratislave. Zisťovali sme za teba, kde si dáš v pomere ceny, kvality a úrovne prevádzky ten najlepší!
Boli sme na otváračke novej remeselnej pekárne vo Vydrici. Prevádzka Kruh si pripravila špeciálne chuťovky
Boli sme na otváračke novej remeselnej pekárne vo Vydrici. Prevádzka Kruh si pripravila špeciálne chuťovky
dnes o 09:59
Niektoré špeciality by si nenašiel ani v ich prevádzke na Vajnorskej.
Okolie Nív sa mení na kaviarenskú veľmoc. V Zwirne otvorili ďalší cool podnik – Čierny Peter
Okolie Nív sa mení na kaviarenskú veľmoc. V Zwirne otvorili ďalší cool podnik – Čierny Peter
18. 7. 2025 10:58
Bratislavské Nivy zažívajú kávový boom. Najnovším prírastkom do kaviarenského sveta je Čierny Peter
Lidl získal ocenenie najlepšieho pomeru ceny a kvality. Diskont zvíťazil aj v čerstvosti ovocia, zeleniny či mäsa
PR správa
Lidl získal ocenenie najlepšieho pomeru ceny a kvality. Diskont zvíťazil aj v čerstvosti ovocia, zeleniny či mäsa
18. 7. 2025 15:00
Ocenenie sa udeľuje na základe výsledkov nezávislého prieskumu verejnej mienky.
„Komunitný stôl je alfa omega tohto miesta,“ hovorí majiteľ OMA. Chcel vytvoriť miesto, kde môže hostiť ľudí
refresher+
Odporúčané
„Komunitný stôl je alfa omega tohto miesta,“ hovorí majiteľ OMA. Chcel vytvoriť miesto, kde môže hostiť ľudí
dnes o 11:00
OMA je bistro, ktoré spája kvalitné jedlo, príjemnú atmosféru a v neposlednom rade aj ľudí, keďže všetci sú usádzaní za jeden veľký spoločný stôl. Za projektom stojí Jakub, ktorý verí, že jedlo má ľudí zbližovať a prinášať zážitok.
Obľúbená kvásková pekáreň sa rozrastá. Bloom Bakery otvorilo ďalšiu prevádzku v Bratislave
Obľúbená kvásková pekáreň sa rozrastá. Bloom Bakery otvorilo ďalšiu prevádzku v Bratislave
23. 7. 2025 12:46
Ak máš rád/-a kváskové pečivo, určite poznáš pekáreň Bloom Bakery, ktorá teraz otvorila novú prevádzku na Dunajskej 3.
Obľúbené mochi kúpiš už aj v Lidli. Reťazec chystá prvýkrát japonský týždeň, v ponuke budú viaceré virálne pochutiny
Obľúbené mochi kúpiš už aj v Lidli. Reťazec chystá prvýkrát japonský týždeň, v ponuke budú viaceré virálne pochutiny
6. 3. 2024 17:18
Milovníci japonskej kuchyne si rozhodne prídu na svoje.
V tomto 4* hoteli na Liptove zažiješ dokonalú romantiku. Cena za noc ťa príjemne prekvapí
Mediálna spolupráca
V tomto 4* hoteli na Liptove zažiješ dokonalú romantiku. Cena za noc ťa príjemne prekvapí
22. 5. 2025 11:00
Pobyt je ideálny pre páry, skupiny kamošov či rodinu s deťmi.
Hneď 2 slovenské jedlá ovládli rebríček najlepších snackov. Na prvom mieste skončila pochúťka, ktorou pohrdne málokto
Hneď 2 slovenské jedlá ovládli rebríček najlepších snackov. Na prvom mieste skončila pochúťka, ktorou pohrdne málokto
25. 10. 2023 17:02
Slovenské pochutiny sa umiestnili na špici rebríčka najlepších stredoeurópskych snackov.
Na vianočných trhoch v Bratislave cez víkend zvýšili ceny aj o 20 %. Mesto pritom tvrdí, že nájom je nižší ako pred 6 rokmi
refresher+
Odporúčané
Na vianočných trhoch v Bratislave cez víkend zvýšili ceny aj o 20 %. Mesto pritom tvrdí, že nájom je nižší ako pred 6 rokmi
25. 11. 2024 19:30
Zisťovali sme, prečo niektoré produkty v stánkoch na hlavných vianočných trhoch zo dňa na deň zdraželi. Pýtali sme sa stánkarov a oslovili sme aj BKIS, ktoré trhy organizuje.
Kde sa najesť v Banskobystrickom kraji? Reštaurácia, kde chutilo aj prezidentke či zážitková kuchyňa so švajčiarskymi skúsenosťami
Kde sa najesť v Banskobystrickom kraji? Reštaurácia, kde chutilo aj prezidentke či zážitková kuchyňa so švajčiarskymi skúsenosťami
17. 2. 2025 14:00
Prinášame ti pár tipov na reštaurácie v Banskobystrickom kraji, ktoré ti prinesú nielen gastro zážitok, ale aj príjemnú atmosféru. V našom zozname nájdeš rôzne prevádzky - od chutného streetfoodu, vegan bistra až po reštaurácie s vyššou gastronómiou.
Dubajská čokoláda z Lidlu spôsobila ošiaľ, vypredala sa za pár minút. Ochutnali sme ju a porovnali s originálom
Dubajská čokoláda z Lidlu spôsobila ošiaľ, vypredala sa za pár minút. Ochutnali sme ju a porovnali s originálom
31. 1. 2025 11:00
Dubajská čokoláda z Lidlu spôsobila ošiaľ po celom Slovensku.
Navštívili sme prevádzku Maťove akcie: Rodičia kričia, že im chcem otráviť deti, do reklamy sme nedali ani cent, hovorí sám Maťo
refresher+
Odporúčané
Navštívili sme prevádzku Maťove akcie: Rodičia kričia, že im chcem otráviť deti, do reklamy sme nedali ani cent, hovorí sám Maťo
28. 2. 2024 14:30
Sieť obchodov Maťove akcie je v súčasnosti na Slovensku obrovským hitom. Pomáha tomu netradičný tovar, Tiktok či špecifický výzor zakladateľa značky. Do jednej z prevádzok sme zamierili aj my a na otázky nám odpovedala aj hlava celého projektu – Maťo.
TEST populárnych instantných káv: Ktorá klasika je podľa profesionálneho pražiara prepadák a čo by si zaliali kolegovia?
refresher+
Odporúčané
TEST populárnych instantných káv: Ktorá klasika je podľa profesionálneho pražiara prepadák a čo by si zaliali kolegovia?
25. 5. 2025 7:00
Po skončení ochutnávky pražiar kávy Jakub Jandík priznal, že také veľké rozdiely medzi vzorkami nečakal.