Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. mája 2021, 21:11
Čas čítania 1:15
Tímea Krauszová

Aerolinka vypredala letenky za necelé 3 minúty. Pasažieri však nikam nepoletia, len sa „prejdú“ po nočnej oblohe

Aerolinka vypredala letenky za necelé 3 minúty. Pasažieri však nikam nepoletia, len sa „prejdú“ po nočnej oblohe
Zdroj: Unsplash/Gabriel Crismariu/volně k užití
NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Pristanú na tom istom letisku, z ktorého odleteli.

Aerolinky aj samotné letiská po celom svete zívajú posledný rok prázdnotou. Hoci tu a tam sa lockdowny uvoľnili, väčšina sveta prestala cestovať. Spoločnosti, ktoré sa cestovným ruchom živia, vymýšľali rôzne spôsoby, ako stratený zisk nahradiť. 

Napríklad letisko na Taiwane ponúkalo cestovný zážitok bez cestovania. S letenkou a plným kufrom mohli ľudia prísť na letisko, prejsť všetkými kontrolami aj check-inom, počkať na svoj let v čakacej hale a dokonca aj nastúpiť do lietadla. Urobili si skvelé príbehy na Instagram a mohli sa tváriť, že idú na dovolenku. Nikam však neodleteli.

Vice tentoraz píše o cestovateľskom zážitku, ktorý ponúka austrálska aerolinka Qantas. Prakticky nikam nevycestuješ, ide totiž o vyhliadkový let zameraný na nebeský fenomén, ktorý nie je častý. 

Odporúčané
Letisko na Taiwane ponúka bizarný zážitok: Môžeš si s kufrom prejsť kontrolou a nasadnúť do lietadla. Nikam však neodletíš Letisko na Taiwane ponúka bizarný zážitok: Môžeš si s kufrom prejsť kontrolou a nasadnúť do lietadla. Nikam však neodletíš 3. júla 2020, 21:10

Mesiac „zblízka“

Cestujúcim garantovali super výhľad na supermesiac, ako aj pohľad na úplné lunárne zatmenie, teda jedinečný dvojitý úkaz. Limitovaný počet leteniek sa vypredal za dva a pol minúty, hoci lietadlo urobí len menší okruh a vráti sa na rovnaké letisko.

Exkluzívny letecký zájazd s názvom Supermoon Scenic Flight odlieta zo Sydney 26. mája, pričom ide o zhruba dvaapolhodinový prelet po južnej oblohe. Lístky boli na predaj za 499 dolárov (trieda economy) alebo za 1 499 dolárov (prvá trieda). Qantas na Twitteri neskôr prezradil, že pre enormný záujem vypredali všetky letenky za rekordný čas. Vytvorili aj čakačku pre ďalších záujemcov, podľa Vice je už aj tá zatvorená.

Podľa NASA ide o druhý supermesiac v roku 2021. Je to opakujúca sa udalosť, keď je Mesiac najbližšie k Zemi, a preto sa nám zdá väčší a jasnejší než inokedy. Májový supermesiac však je výnimočný tým, že sa prekrýva s lunárnym zatmením. Na niekoľko hodín naša planéta Mesiac zatieni, čím Mesiac získa tmavší, červený odtieň.

Domov
Zdieľať
Diskusia