Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah vznikol v spolupráci so spoločnosťou Kuklica—Smerek    
18. mája 2021, 17:26
Čas čítania 0:49
Richard Balog

Prinavrátenie atmosféry starej Bratislavy, ale aj moderný dizajn. Nazri s nami do veľkometrážneho bytu neďaleko Slavína

Prinavrátenie atmosféry starej Bratislavy, ale aj moderný dizajn. Nazri s nami do veľkometrážneho bytu neďaleko Slavína
Zdroj: Matej Hakár
KULTÚRA ARCHITEKTÚRA ZO SLOVENSKEJ A Z ČESKEJ REPUBLIKY BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Architekti rozdelili 150 štvorcových metrov podlažnej plochy s rešpektom k pôvodnej symetrickej schéme bytu a výsledok je dokonalý.

Naše hlavné mesto ukrýva množstvo pôsobivých nehnuteľností, ktoré by si zaslúžili dôkladnú rekonštrukciu. To bol ešte pred niekoľkými mesiacmi aj prípad veľkometrážneho bytu na Holubyho ulici v Starom Meste

Majitelia však využili prácu odborníkov a tí ich bývanie zmenili na nepoznanie, s rešpektom k pôvodnej symetrickej schéme pôdorysu. Ide hlavne o dispozíciu, osadenie otvorov a proporcie jednotlivých izieb. Architekti zároveň bytu prinavrátili atmosféru starej Bratislavy, čo bolo požiadavkou klienta. 

Odporúčané
Symetrická kompozícia, átrium, bazén aj výhľad na Pálavu. Vychutnaj si dokonalú prácu českých architektov Symetrická kompozícia, átrium, bazén aj výhľad na Pálavu. Vychutnaj si dokonalú prácu českých architektov 10. mája 2021, 19:01

Základom návrhu pri rekonštrukcii celých 150 štvorcových metrov podlažnej plochy bolo vytvorenie spojeného spoločenského priestoru, ktorý funguje rovnako pre všetkých členov rodiny, ako aj jednotlivca. Tím ateliéru Kuklica – Smerek a tiež Juraj Hubinský sa na projekte „HLB“ vyhrali do najmenších detailov, o čom ťa presvedčí okrem iného aj kuchynská časť s výrazným barovým pultom. Ide o ústredný prvok v byte, ktorý jasne definuje celý priestor.

Dobový charakter nehnuteľnosti architekti získali aj vďaka materiálom, ktoré mu dávajú vyniknúť v plnej kráse a my proti tomu nenamietame. Práve naopak, obdobné bývania sú pre nás stále veľkou inšpiráciou. 

Za celým projektom rekonštrukcie stojí široký tím domácich architektov v nasledujúcom zložení: Ing. arch. Peter Kuklica, Ing. arch. Mgr. art. Juraj Hubinský, Ing. arch. Martin Smerek, Mgr. art. Ján Kohút a Ing. arch. Brigita Teplanová. Teraz si už vychutnaj detailnú galériu záberov od jedného z najlepších slovenských fotografov Mateja Hakára

Matej HakárMatej HakárMatej HakárMatej Hakár
Zobraziť galériu
(28)
Domov
Zdieľať
Diskusia