Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. mája 2021, 15:12
Čas čítania 0:44
Adam Novosad

Takto bude vyzerať rozdelenie Slovenska podľa covid automatu od 17. mája: zostali len dva bordové okresy, pribúdajú oranžové

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Od budúceho týždňa pribúdajú oranžové okresy, ale počet okresov v bordovej fáze zostáva rovnaký.

Na Slovensku zostávajú len dva okresy v bordovej fáze podľa covid automatu. V bordovej fáze zostáva okres Myjava, pretože situácia sa v ňom výrazne nezlepšila, a pribudne do nej aj okres Sobrance, kde sa zase situácia zhoršila. Považská Bystrica sa bordového sfarbenia zbavila vďaka klesajúcim číslam, a tak prejde do červenej fázy.

Zatiaľ čo vo väčšine okresov krajiny môžeš zájsť na terasu bez testu a zákaz vychádzania platí len po deviatej večer, v bordových okresoch sa naďalej musíš preukazovať testom nie starším ako sedem dní.

mapa
Zdroj: MZ SR

Situácia sa však zlepšuje celoplošne, a tak zrejme nebude dlho trvať, kým sa krivka výraznejšie zlomí aj v Sobranciach a na Myjave, aby sa mohla z mapy Slovenska podľa covid automatu stratiť bordová farba.

Naopak, príjemnejšie problémy musia riešiť okresy Nitra a Topoľčany, ku ktorým sa od budúceho týždňa pridajú aj Hlohovec a Senec. Tieto dva okresy prejdú do oranžovej fázy, čo predstavuje regióny s aktuálne najlepšou epidemickou situáciou v celej krajine.

Odporúčané
Toto je najmladší kryptomiliardár sveta. Vitalik Buterin má svoje mince na verejnej adrese, zanechal školu a pochádza z Ruska Toto je najmladší kryptomiliardár sveta. Vitalik Buterin má svoje mince na verejnej adrese, zanechal školu a pochádza z Ruska 12. mája 2021, 9:39

Nateraz však pravidlá v oranžových okresoch zostávajú rovnaké ako v ružových okresoch, pretože nasledujúce uvoľnenie pravidiel vláda podmienila celoplošným zlepšením situácie.

V oranžových, ružových aj červených okresoch platí zákaz vychádzania len po deviatej večer, ľudia sa môžu stretávať s osobami z cudzích domácností a počas dňa sa netreba preukazovať negatívnym testom.

Domov
Zdieľať
Diskusia