Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. mája 2021, 13:43
Čas čítania 0:39
Daniel Mikolášik

Očkovať sa môžeš dať už 14 dní po prekonaní covidu. Trojmesačnú lehotu zrušili, protilátky v tele vraj nie sú riziko

ZDRAVIE KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Doposiaľ platila 90-dňová lehota, keďže to je časový úsek, keď je pravdepodobné, že v tele nakazeného sú ešte protilátky.

Osoby, ktoré mali koronavírus, sa po novom môžu dať očkovať už po 14 dňoch od jeho prekonania. Doposiaľ platila 90-dňová lehota, keďže to je časový úsek, keď je pravdepodobné, že v tele nakazeného sú ešte protilátky. Podľa všetkého však neexistuje riziko pri očkovaní ľudí s protilátkami v tele, informuje ministerstvo zdravotníctva na Facebooku.

Odporúčané
Vakcínou Johnson & Johnson by sa na Slovensku mohlo začať očkovať už o dva týždne Vakcínou Johnson & Johnson by sa na Slovensku mohlo začať očkovať už o dva týždne 4. mája 2021, 12:53

„Na základe dostupných klinických štúdií neexistujú dôkazy o bezpečnostných obavách z očkovania osôb, ktoré prekonali covid-19 alebo majú prítomné protilátky. Ak ste teda nedávno prekonali covid, stále platí, že sa nemusíte ponáhľať, ale nemusíte ani striktne čakať tri mesiace. Môžete sa po jednom alebo dvoch týždňoch prihlásiť do čakárne,“ píše rezort.

Domov
Zdieľať
Diskusia