Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. mája 2021, 12:53
Čas čítania 0:27
Daniel Mikolášik

Vakcínou Johnson & Johnson by sa na Slovensku mohlo začať očkovať už o dva týždne

ZDRAVIE KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Rezort zdravotníctva do konca mája očakáva 46 500 týchto očkovacích látok.

Na Slovensku by sa približne o dva týždne mohlo začať očkovať vakcínou Johnson & Johnson určenou na boj s novým koronavírusom. Pre TASR to povedala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová.

Odporúčané
Riaditeľ NCZI, ktorý kritizoval, že mladým stopli očkovanie, končí vo funkcii. Odvolal ho minister Lengvarský Riaditeľ NCZI, ktorý kritizoval, že mladým stopli očkovanie, končí vo funkcii. Odvolal ho minister Lengvarský 4. mája 2021, 11:23

Rezort zdravotníctva podľa nej do konca mája očakáva dodávku 46 500 týchto vakcín. „Prioritne sa uvažuje nad očkovaním týmito vakcínami v mobilných očkovacích tímoch v teréne vzhľadom na možnosť ich skladovania, ako aj na fakt, že táto vakcína je jednodávková,“ povedala.


Zelenú tejto vakcíne dala Svetová zdravotnícka organizácia aj Európska lieková agentúra. V Európskej únii je zatiaľ určená pre ľudí vo veku od 18 rokov. Minulý týždeň americký Úrad pre kontrolu potravín a liečiv zrušil svoje odporúčanie pozastaviť používanie vakcíny od firmy Johnson & Johnson v USA.

Vakcína Johnson & Johnson
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia