Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. mája 2021, 11:23
Čas čítania 0:29
Daniel Mikolášik

Riaditeľ NCZI, ktorý kritizoval, že mladým stopli očkovanie, končí vo funkcii. Odvolal ho minister Lengvarský

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Novým šéfom sa stane Pavol Capek.

Generálny riaditeľ Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) Róbert Suja končí vo funkcii. Odvolal ho minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Na poste, ktorý dočasne zastával od marca, ho má nahradiť Pavol Capek, informuje TASR s odvolaním sa na hovorkyňu Ministerstva zdravotníctva SR Zuzanu Eliášovú. 

Odporúčané
Na Slovensku zomrelo ďalších 48 ľudí na koronavírus. PCR a AG testy odhalili dokopy 902 pozitívnych Na Slovensku zomrelo ďalších 48 ľudí na koronavírus. PCR a AG testy odhalili dokopy 902 pozitívnych 4. mája 2021, 10:02

„Pod novým riaditeľom čaká NCZI reorganizácia krízového riadenia realizácie protipandemických opatrení a očkovania proti covidu. Pod novým vedením čaká projekt elektronického zdravotníctva eHaelth transformácia na systém novej generácie,“ informuje ministerstvo.

Capek v NCZI pôsobil od júla 2020 ako riaditeľ úseku informatizácie a elektronizácie zdravotníctva. Suja prednedávnom kritizoval, že mladým stopli očkovanie. Slováci vo veku 16 až 18 rokov podľa neho mali na vakcínu právo.

Odvolával sa na pravidlá očkovacej stratégie. „V priebehu nasledujúcich týždňov si neviem predstaviť, že by sa každý, kto bude mať záujem, nedostal k vakcíne,“ povedal Suja.

Róbert Sujariaditeľ NCZI
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia