Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. mája 2021, 9:13
Čas čítania 0:58
Adam Novosad

16-ročným tínedžerom štát náhle zrušil termíny na vakcíny. Matovič sa ministerstvu vyhrážal nemilosrdnými následkami

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Ministerstvo zdravotníctva vysvetľuje, prečo dodatočne zrušilo mladým ľuďom termíny.

Očkovanie tínedžerov vo veku 16 a 17 rokov sa nekoná. Ministerstvo zdravotníctva nechalo v piatok 30. apríla neskoro večer rozoslať najmladším záujemcom o očkovanie SMS správu o zrušení termínu, aj keď im medzitým systém pridelil konkrétny termín. Namiesto mladých ľudí budú vakcíny presmerované medzi najstaršie ročníky čakajúce na vakcínu dlhší čas, prípadne medzi chronických pacientov.

„Po sprístupnení čakárne pre všetky vekové skupiny sa na očkovanie prihlásili desiatky tisíc záujemcov starších ako 16 rokov. Otvorením kapacít na očkovanie na najbližšie dni sa vytvorené voľné miesta zaplnili ľuďmi z čakárne a systém obsadzoval voľné pozície striktne
podľa veku,“ vysvetľuje ministerstvo zdravotníctva v tlačovej správe.

vakcína
Zdroj: MZ SR/TASR

Ak však systému zostali voľné miesta na vakcínu Pfizer, tak prišli na rad práve tínedžeri vo veku 16 a 17 rokov, pre ktorých je aktuálne schválená len vakcína od Pfizeru. Ostatné vakcíny zatiaľ nezískali oprávnenie očkovať osoby mladšie ako 18 rokov. „Čakáreň teda prideľovala termíny na očkovania správne – podľa veku a určenej vakcíny,“ hovorí ministerstvo.

Domov
Zdieľať
Diskusia