Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. apríla 2021, 14:32
Čas čítania 0:54
Daniel Mikolášik

Očkovať sa môžu už aj ľudia od 45 rokov. V týchto mestách nájdeš voľné kapacity

ZDRAVIE OČKOVANIE SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Na Slovensku otvorili čakáreň pre ďalšiu vekovú kategóriu.

Od sobotného popoludnia sa rozširuje okruh ľudí, ktorí sa môžu prihlásiť do čakárne na očkovanie proti ochoreniu covid-19. Požiadať o vakcínu už môžu aj ľudia od 45 rokov. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová.

Odporúčané
Takto sa na Slovensku teoreticky môžeš dať prednostne zaočkovať bez podvodu Takto sa na Slovensku teoreticky môžeš dať prednostne zaočkovať bez podvodu 4. apríla 2021, 9:24


Záujemcovia o očkovanie od 45 do 60 rokov budú mať už v nedeľu (11. 4.) možnosť dať sa zaočkovať v niektorých vakcinačných centrách.

„V závislosti od voľných kapacít môžu dostať pozvánku na očkovanie s možnosťou na nedeľu tí, ktorí sa zaregistrujú v sobotu do 19.00 h. Naďalej však platí, že nerozhoduje rýchlosť registrácie, ale výlučne vek zaregistrovaných záujemcov a dostupné kapacity v nimi zvolených očkovacích centrách,“ uviedla Eliášová.


Voľné kapacity pre túto kategóriu sú v očkovacích centrách v Dolnooravskej nemocnici s poliklinikou v Dolnom Kubíne, Strednej odbornej škole informačných technológií v Košiciach, vo veľkokapacitnom očkovacom centre v Spojenej škole v Nitre, poliklinike MarMedico v Novom Meste nad Váhom, športovej hale Hotelovej akadémie v Prešove a vo veľkokapacitných očkovacích centrách v Skalici a Žiari nad Hronom.

Domov
Zdieľať
Diskusia