Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. apríla 2021, 21:41
Čas čítania 1:18
Viktor Kniš

MAPA: Situácia sa výrazne zlepšuje, od budúceho týždňa budú v COVID automate len 2 čierne okresy

ZDRAVIE COVID AUTOMAT
Uložiť Uložené

V bordovej zóne ich bude 36, v červenej bude 39 okresov. Do prvého stupňa varovania sa dostali dva okresy.

Od budúceho pondelka (12. 4.) budú podľa COVID automatu dva okresy v čiernej zóne, teda vo štvrtom stupni varovania. Ide o okresy Poprad a Kysucké Nové Mesto.

V bordovej zóne ich bude 36, v červenej bude 39 okresov. Do prvého stupňa varovania sa dostali dva okresy. V utorok o tom informovalo Ministerstvo zdravotníctva SR (MZ SR). Krajina naďalej zostáva v čiernej farbe.

Slovensko by sa do dvoch týždňov mohlo prepnúť do bordovej fázy, v rámci ktorej bude možné uvoľniť niektoré opatrenia. Minimálne do 19. apríla však budeme v čiernej fáze. Ministerstvo zároveň sleduje vývoj pandémie po veľkonočných sviatkoch.

MZ
Zdroj: MZ SR

 „Pod hranicou 3 000 hospitalizovaných pacientov s ochorením covid-19 sme už niekoľko dní. Ak udržíme pozitívny vývoj poklesu v číslach, postupne sa Slovensko môže prepnúť do tzv. bordovej farby už 19. apríla,“ uviedla hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová.

Situácia na Slovensku sa podľa ministerstva mierne zlepšuje vďaka dôslednému dodržiavaniu opatrení zo strany verejnosti.


Vo štvrtom stupni varovania sa budú po novom nachádzať okresy: Kysucké Nové Mesto a Poprad

V treťom stupni budú okresy: Bánovce nad Bebravou, Banská Bystrica, Bytča, Čadca, Detva, Dolný Kubín, Gelnica, Humenné, Ilava, Krupina, Levoča, Lučenec, Martin, Michalovce, Myjava, Námestovo, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Pezinok, Poltár, Považská Bystrica, Prešov, Púchov, Revúca, Rimavská Sobota, Ružomberok, Senica, Snina, Stará Ľubovňa, Trenčín, Turčianske Teplice, Tvrdošín, Vranov nad Topľou, Žiar nad Hronom, Žilina a Zvolen


V druhom stupni varovania sa budú nachádzať okresy: Banská Štiavnica, Bardejov, Bratislava I – IV, Brezno, Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Kežmarok, Komárno, Košice I – IV, Košice-okolie, Levice, Liptovský Mikuláš, Malacky, Medzilaborce, Nitra, Piešťany, Prievidza, Rožňava, Sabinov, Šaľa, Senec, Skalica, Sobrance, Spišská Nová Ves, Stropkov, Svidník, Topoľčany, Trebišov, Trnava, Veľký Krtíš a Žarnovica


V prvom stupni varovania sa budú nachádzať okresy: Nové Zámky a Zlaté Moravce

Odporúčané
Fico naložil Lipšicovi pre zaujatosť: Jeden deň v týždni chcem stráviť v pojednávacej miestnosti, odkazuje špeciálny prokurátor Fico naložil Lipšicovi pre zaujatosť: Jeden deň v týždni chcem stráviť v pojednávacej miestnosti, odkazuje špeciálny prokurátor 6. apríla 2021, 21:00

V rámci COVID automatu na regionálnej úrovni platí podľa informácií ministerstva zdravotníctva, že v čiernych okresoch sú školy zatvorené, v bordových sa riadia odporúčaním regionálneho hygienika a v červených a ružových okresoch sú otvorené.


Platnosť negatívneho testu na ochorenie covid-19 v zamestnaní je v čiernych a bordových okresoch sedem, v červených 14 a v ružových 21 dní.

Domov
Zdieľať
Diskusia