Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. apríla 2021, 12:08
Čas čítania 0:55
Marián Mauik Biel

Tvorcovia Pokémon Go chcú urobiť 5G technológiu zaujímavou vďaka ich hre Codename: Urban Legends

Tvorcovia Pokémon Go chcú urobiť 5G technológiu zaujímavou vďaka ich hre Codename: Urban Legends
Zdroj: Niantic, Inc.
TECH
Uložiť Uložené

Samozrejme, ide o hru založenú na rozšírenej realite. V 5G sieti bude fungovať rýchlejšie a stabilnejšie. Niantic na to vytvoril AR Alliance s viacerými svetovými operátormi.

Určite si pamätáš leto 2016. Okrem iného vtedy aj na Slovensko dorazila hra Pokémon Go od firmy Niantic. Fungovala na princípe rozšírenej reality (augmented reality – AR), cez displej mobilu si videl v reálnom svete rôzne prvky hry a kvôli zbieraniu virtuálnych predmetov museli hráči chodiť na reálne miesta.

Niantic teraz ukázal demo ich najnovšieho AR titulu, ktorý už naplno využíva možnosti 5G siete.

Odporúčané
Telekom pridal do všetkých paušálov dáta. Predbehol tým konkurenciu Telekom pridal do všetkých paušálov dáta. Predbehol tým konkurenciu 31. marca 2021, 6:42

Codename: Urban Legends je znova AR hra, takže využíva gyroskop, akcelerometer a GPS. Úlohou je v skutočnom svete vytvárať skupiny, ktoré potom bojujú proti virtuálnym animovaným postavám či získavajú rôzne bonusy. Zdá sa, že pri tejto mobilnej hre sa dá ozaj zapotiť. Minimálne pri vyhýbaní sa strelám protivníkov.

Keďže ide o exteriérovú mobilnú hru, pripojenie na mobilný internet je zásadné. Pri dátovo náročných AR tituloch to platí dvojnásobne. Codename: Urban Legends je teda vytváraná primárne pre 5G siete, pre ktoré môže byť úspešný herný hit prvou aplikáciou na praktické využitie technológie aj pre bežných používateľov.

5G totiž nie je len o rýchlosti pripojenia. Dovoľuje omnoho menšiu latenciu a pripojenie viacerých hráčov/používateľov na jednom mieste súčasne. Niantic hovorí, že odozva je pri hraní v 5G až desaťnásobne rýchlejšia a zvláda desaťnásobne viac pripojených zariadení na danom mieste súčasne.

Niantic preto vytvoril takzvanú AR Alliance, ktorej cieľom má byť vytvorenie platformy na využívanie AR aplikácií a hier na celej planéte. Partnermi tejto aliancie je už deväť veľkých operátorov. Demo Codename: Urban Legends testujú na 5G sieťach operátorov Deutsche Telekom, Globe Telecom a Verizon.

Domov
Zdieľať
Diskusia