Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. marca 2021, 18:21
Čas čítania 0:51
Lukáš Čelka

Navaľnyj začne držať vo väzení hladovku: Odopierajú mi lekára, na ktorého mám nárok

Navaľnyj začne držať vo väzení hladovku: Odopierajú mi lekára, na ktorého mám nárok
Zdroj: Mikhail Svetlov/Getty Images
NEWS VÄZENIE
Uložiť Uložené

Hoci väznica trvá na tom, že jeho stav je „stabilizovaný a v poriadku", jeho spojenci toto tvrdenie odmietajú.

Uväznený ruský opozičný líder Alexej Navaľnyj dnes na svojom Instagrame oznámil, že drží hladovku na protest proti podmienkam vo väzení. Právnici Navaľného už minulý týždeň varovali, že jeho život môže byť ohrozený. Už 4 týždne má silné bolesti chrbta a v jednej nohe stratil citlivosť, informoval o tom portál The Moscow Times.

Odporúčané
Alexej Navaľnyj sa opäť prihovára z väzenia: Hrozí mi samotka, moje podmienky sa podobajú mučeniu Alexej Navaľnyj sa opäť prihovára z väzenia: Hrozí mi samotka, moje podmienky sa podobajú mučeniu 29. marca 2021, 22:08

Hoci väznica trvá na tom, že jeho stav je „stabilizovaný a v poriadku", jeho spojenci toto tvrdenie odmietajú. Podľa slov Navaľného mu väznica odmieta podať lieky a pustiť k nemu lekára. „Všetko toto mi bolo odoprené. Moje bolesti chrbta sa teraz presunuli na nohu. Časť mojej pravej, a dokonca už aj ľavej nohy stratila citlivosť. Žarty nabok, začína to byť znepokojujúce, “ popísal svoje trápenie v liste, ktorý na Instagrame zverejnili členovia jeho tímu.

Domov
Zdieľať
Diskusia