Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. marca 2021, 10:27
Čas čítania 0:42
Viktor Kniš

Minister zahraničných vecí Ivan Korčok podal demisiu písomne, oznamuje ju cez Facebook

NEWS BRANISLAV GRÖHLING IVAN KORČOK
Uložiť Uložené

On aj Branislav Gröhling sa stretnú zajtra o 14.00 s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Následne odpovedia na všetky otázky.

Minister zahraničných Ivan Korčok vzhľadom na to, že sa nachádza v Bruseli, informoval písomne Igora Matoviča o svojej demisii a rozlúčil sa so svojimi kolegami. Informuje o tom strana Sloboda a Solidarita na svojom Facebooku. 

„Bolo mi potešením s vami spolupracovať, spoznať vás ako kolegyne a kolegov. Politika prináša aj takéto situácie ako dnes, keď spolu s ďalšími kolegami odchádzame z vlády. Prosím vás, aby ste pri akomkoľvek vnútropolitickom vývoji urobili maximum pre dodržanie PVV v oblasti zahraničnej a európskej politiky,“ napísal Ivan Korčok členom vlády.

Odporúčané
KOALIČNÁ KRÍZA: Rokovania viaznu na tom, či Sulík a Matovič odídu z vlády KOALIČNÁ KRÍZA: Rokovania viaznu na tom, či Sulík a Matovič odídu z vlády 24. marca 2021, 9:25

Za ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka sa rozlúčil štátny tajomník Martin Klus. „Pán minister má posledné dni dôležitý pracovný program v Bruseli, tak som v jeho mene doniesol na dnešné rokovanie vlády jej členkám a členom malý rozlúčkový darček,“ napísal na Facebooku Klus. 

 

Demisiu podáva aj minister školstva Branislav Gröhling, oznámil to po rokovaní vlády. Zajtra sa stretne s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. „Vyhlásenie som dal za svoju osobu v rámci demisie, na všetky ostatné otázky odpovieme zajtra,“ povedal minister školstva. Dodal tiež, že v prípade rekonštrukcie vlády je pripravený vrátiť sa na svoj post. 

Domov
Zdieľať
Diskusia