Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. marca 2021, 16:18
Čas čítania 1:06
Viktor Kniš

Rodičia Judity, ktorá podľa súdu zavraždila kamaráta Tomáša, zverejnili nahrávku telefonátu na tiesňovú linku

NEWS JUDITA
Uložiť Uložené

Rodičia mladej Judity sa aj naďalej snažia dokázať nevinu svojej dcéry. A to aj napriek tomu, že ju prvostupňový súd uznal vinnou.

Juditu odsúdili za vraždu spolužiaka Tomáša. Súd vymeral za vraždu 16-ročného chlapca Judite trest vo výške 12 rokov a 4 mesiace, rozsudok je však zatiaľ neprávoplatný. Ešte v januári médiá zverejnili súbor dôkazov, ktoré mali poukazovať na vinu mladej školáčky, pričom ju usvedčovali najmä znalecké posudky, ale aj viacerí svedkovia.

Tí zároveň tvrdia, že krátko po smrti Tomáša nepočuli žiaden krik. To má naznačovať, že sa tragická udalosť stala pri zatvorených dverách, a nie pri otvorených za účasti neznámeho údržbára, ako tvrdí Judita. 

Aj preto rodičia neprávoplatne odsúdeného dievčaťa zverejnili krátku nahrávku telefonátu s operátorkou tiesňovej linky krátko po útoku na 16-ročného Tomáša, informuje Nový čas. Kým rodičia tvrdia, že plač dievčaťa a opakované volanie o pomoc popiera slová svedkov, advokát Róbert Bános je názoru, že „jediným úmyslom rodičov Judity je ochrana a obhajoba ich dcéry tak pred súdom, ako aj pred očami verejnosti.“

Nahrávku zverejnil portál Plus jeden deň. Má 13 minút a Judita na nej opisuje udalosť, kričí a volá na susedov. Zároveň hovorí, že ona sama je poranená až do kosti. Operátorka jej radí, nech sa Tomáša pokúsiť zachrániť. „No. Prišiel k nám do bytu taký, proste chlap. A tváril sa, že je elektrikár. A ja som tu bola iba s kamarátom, lebo mama nie je doma a on ho bodol, proste... Dobodal mu celú hruď a celé brucho,“ hovorí Judita na nahrávke, ktorú zverejnil denník.

Odporúčané
Juditu má z vraždy kamaráta Tomáša usvedčovať aj aplikácia v iPhone Juditu má z vraždy kamaráta Tomáša usvedčovať aj aplikácia v iPhone 29. januára 2021, 14:41

Strana obhajoby dlhodobo zdieľa úryvky informácií z vyšetrovania, ktorými sa snaží spochybniť rozsudok. 

Krajská prokuratúra však na základe výsledkov z vyšetrovania potvrdila, že sa na nožoch z miesta činu nezistila DNA tretej osoby, na noži nájdenom v detskej izbe Judity bola krv oboch neplnoletých.

Rozsudok nie je zatiaľ právoplatný, keďže sa obhajoba priamo na mieste odvolala.

Domov
Zdieľať
Diskusia