Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
29. januára 2021, 14:41
Čas čítania 1:09
Viktor Kniš

Juditu má z vraždy kamaráta Tomáša usvedčovať aj aplikácia v iPhone

NEWS JUDITA VRAŽDA
Uložiť Uložené

17-ročná Judita je vinná z brutálnej vraždy spolužiaka Tomáša, rozhodol okresný súd v Žiline ešte v závere novembra 2020.

Juditu odsúdili za vraždu spolužiaka Tomáša. Súd vymeral za vraždu 16-ročného chlapca Judite trest vo výške 12 rokov a 4 mesiace, rozsudok je však zatiaľ neprávoplatný. Mladú školáčku podľa zistení portálu Topky usvedčujú viacerí znalci a aj samotné vysvetlenie obžalovanej bolo veľmi chaotické. 

Krajská prokuratúra na základe výsledkov z vyšetrovania potvrdila, že na nožoch z miesta činu nezistila DNA tretej osoby, na noži nájdenom v detskej izbe Judity bola krv oboch neplnoletých.

Denník Plus jeden deň zverejnil aj ďalšie informácie, tentokrát od znalcov, ktorí skúmali poranenia zavraždeného Tomáša aj telefón Judity. 

Judita
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Predsedníčka senátu Zuzana Pilátová sa vo svojom odôvodnení oprela práve o znalca, ktorý analyzoval bodné zranenia. Hlavnou príčinou smrti bol šok zo straty krvi. Mnohopočetné zranenia nožom poškodili aj srdce, obličky, pečeň a pľúca. Podľa znalca Tomáša útočník nožom napadol, aj keď už ležal na zemi. 

Odporúčané
Judita podrobne opísala, ako podľa nej došlo k vražde Tomáša: Najprv rezala jablká, potom prišiel tajný elektrikár s nožom Judita podrobne opísala, ako podľa nej došlo k vražde Tomáša: Najprv rezala jablká, potom prišiel tajný elektrikár s nožom 22. januára 2021, 10:39

Plus jeden deň cituje sudkyňu, podľa ktorej bolo jednoznačne dokázané, že vraždu spáchala gymnazistka a vykonala ju „mimoriadne brutálnym spôsobom, v silnom afekte, s vysoko agresívnym smrtiacim konaním a mimoriadne devastujúcim spôsobom zaútočila na osobu svojho kamaráta, navyše bez zjavného motívu.”

Znalec z odboru IT technológií skúmal okrem fotografií v telefóne Judity aj aplikáciu Zdravie. Z jej dát vyplýva, že Judita v časovom horizonte spáchania skutku urobila v čase od 15:33:50 h do 15:42:29 h celkom 369 krokov, čo predstavuje vzdialenosť 222,7 metra.

Znalec uvádza, že táto informácia nekorešponduje s tým, ako vraždu popisuje Judita a vylučuje nepresnosť aplikácie, keďže krátko pred tým dokazala presne zmerať vzdialenosť medzi školou a bytom, ktorú Judita s Tomášom prešli. 

„Vzhľadom k priestorovým pomerom bytu a chodby pred ním, je absolútne vylúčené, aby obžalovaná mladistvá pri ňou prezentovanom popise skutkového deja urobila také množstvo krokov a prešla takú vzdialenosť,” uviedol znalec podľa Plus jeden deň. 

Rozsudok je zatiaľ neprávoplatný, keďže sa obhajoba priamo na mieste odvolala.

Domov
Zdieľať
Diskusia