Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. januára 2021, 10:39
Čas čítania 1:55
Viktor Kniš

Judita podrobne opísala, ako podľa nej došlo k vražde Tomáša: Najprv rezala jablká, potom prišiel tajný elektrikár s nožom

NEWS JUDITA
Uložiť Uložené

Okresný súd už rozhodol, že Judita zavraždila svojho 16-ročného kamaráta Tomáša, rozsudok je však neprávoplatný. Súd jej vymeral trest vo výške 12 rokov a 4 mesiace.

17-ročná Judita je vinná z brutálnej vraždy spolužiaka Tomáša, rozhodol okresný súd v Žiline ešte v závere novembra 2020. Rozsudok je zatiaľ neprávoplatný, keďže sa obhajoba priamo na mieste odvolala. Súd vymeral za vraždu 16-ročného chlapca Judite trest vo výške 12 rokov a 4 mesiace.

Krajská prokuratúra na základe výsledkov z vyšetrovania potvrdila, že na nožoch z miesta činu nezistila DNA tretej osoby, na noži nájdenom v detskej izbe Judity bola krv oboch neplnoletých.

Judita
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

O hlavu vyšší muž s hnedou taškou

Topky zverejnili časť výpovede neprávoplatne odsúdenej, ktorá pred súdom popísala skutok zo svojho pohľadu. Stredoškoláčka až do odsúdenia tvrdila, že ich napadol falošný odpočtár elektriny. 

„Bol to muž, mohol byť o hlavu vyšší ako ja, výškou by som ho prirovnala k obhajcovi Misárošovi. Bol to veľký, silný chlap. Mal kratšie tmavé vlasy a zdalo sa mi, že hnedé oči. Tvár mal skôr oválnu a mal mierne strnisko,“ uviedla v popise osoby, ktorá mala spôsobiť zavraždenému Tomášovi desiatky bodných rán. 

Odporúčané
Trest pre 18-ročnú Juditu potvrdil aj krajský súd. Prečo si jej rodina stále myslí, že je nevinná? Trest pre 18-ročnú Juditu potvrdil aj krajský súd. Prečo si jej rodina stále myslí, že je nevinná? 16. mája 2021, 9:36

Po incidente vraj volala mame, ktorá jej povedala, aby zavolala 112 a následne išla klopať k susedom. Pohyb jej podľa vlastných slov komplikovalo zranenie, keďže údajného útočníka sa snažila zastaviť a nechtiac chytila čepeľ noža. Vo výpovedi popísala, ako sa snažila umyť a Tomášovi pomôcť, vraj jej však bolo veľmi zle. 

„Ležal telom pri botníku a hlavou smerom k dverám. Nejako som sa postavila, bolo mi hrozne zle, na zvracanie, točila sa mi hlava a hrozne ma bolela ruka, lebo prsty mi viseli v 90-stupňovom uhle, vôbec som nimi nevedela pohnúť," opísala Judita chvíle po údajnom incidente. 

Nože v šuflíku vysvetlila chaoticky

Judita popisovala vo výpovedi aj manipuláciu s nožmi v snahe vysvetliť, prečo sa jeden z nich našiel v jej izbe v šuflíku. Chaotické vysvetlenie pripisuje aj svojim zraneniam a šoku zo situácie. 

„Chcela som ísť po ten uterák, tak neviem prečo, ale ten nôž som zobrala so sebou. Potom som prešla do izby, kde som si chcela zobrať uterák. A aby som mohla otvoriť ten šuflík, tak som nôž položila na zem a otvorila šuflík, ale potom som si všimla, že uterák je pod inými ďalšími vecami, tak som to nechala tak a išla do tej komody, čo je v chodbe. Nôž som nechala položený na zemi," opísala Judita podľa portálu Topky. 

Odporúčané
17-ročná Judita je vinná z brutálnej vraždy spolužiaka Tomáša. Dostala trest viac ako 12 rokov vo väzení 17-ročná Judita je vinná z brutálnej vraždy spolužiaka Tomáša. Dostala trest viac ako 12 rokov vo väzení 27. novembra 2020, 11:07

Čo sa dialo pred incidentom? 

Podľa Judity si najprv s kamarátom Tomášom pozerali webové stránky leteckej spoločnosti.

„S Tomášom sme prišli domov okolo 14-tej. Na internete sme si pozerali stránku leteckej spoločnosti, cez ktorú sme mali letieť a potom sme sa v mojej izbe rozprávali o turistike a dovolenkách,“ citujú Topky výpoveď mladej Judity. 

Neskôr sa presunuli do kuchyne, kde počúvali hudbu a následne aj na balkón, kde sa pozerali na kvety. Judita v kuchyni nožom rezala jablká. 

Tomáš musel neskôr odísť na tréning, cestou však zistili, že si zabudol mobil. Judita ho čakala na chodbe, keď sa chlapec s mobilom vracal k východu z bytu, vo dverách sa mal zjaviť údajný páchateľ. 

Domov
Zdieľať
Diskusia