Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
27. novembra 2020, 11:07
Čas čítania 0:37
Viktor Kniš

17-ročná Judita je vinná z brutálnej vraždy spolužiaka Tomáša. Dostala trest viac ako 12 rokov vo väzení

NEWS JUDITA VRAŽDA
Uložiť Uložené

Okresný súd v Žiline v piatok vyniesol verdikt. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný.

Prípad 17-ročnej Judity obžalovanej z vraždy kamaráta, je už verejnosti dobre známy. Mladý Tomáš prišiel o život ešte 16. mája 2019, podľahol bodným zraneniam v byte na žilinskom sídlisku, ktorých mal vraj na tele podľa znalca až 49.

Podľa informácií TV Markíza okresný súd v Žiline v piatok vyniesol verdikt, podľa ktorého je Judita vinná. Neplnoleté dievča bolo od začiatku hlavnou podozrivou, aj keď vinu popieralo. Súd jej teraz za obzvlášť závažný zločin vraždy vymeral trest odňatia slobody 12 rokov a štyri mesiace.

Stredoškoláčka pred súdom tvrdila, že ich napadol falošný odpočtár elektriny. Krajská prokuratúra na základe výsledkov z vyšetrovania potvrdila, že na nožoch z miesta činu nezistila DNA tretej osoby, na noži nájdenom v detskej izbe Judity bola krv oboch neplnoletých.

Pôvodne mal Juditu zastupovať známy advokát Daniel Lipšic, neskôr však spoluprácu odmietol. Dôvodom bola podľa všetkého jej neochota postupovať podľa odporúčaní Lipšica. „Klient napriek poučeniu advokátom trvá na tom, aby advokát postupoval podľa jeho pokynu,” odôvodnil svoje rozhodnutie Lipšic.

Domov
Zdieľať
Diskusia