Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. marca 2021, 17:43
Čas čítania 1:20
Lukáš Čelka

Hliadka vraj spacifikovala ženu len preto, že nemala nasadené rúško. Polícia to však vyvrátila s tým, že ide o hoax

Hliadka vraj spacifikovala ženu len preto, že nemala nasadené rúško. Polícia to však vyvrátila s tým, že ide o hoax
Zdroj: Facebook / @Press-Dennik
NEWS RUSKO
Uložiť Uložené

Ženu nezatkli pre rúško alebo respirátor, ale z dôvodu kladenia odporu a útoku na hliadku.

Žena tvrdí jedno a polícia druhé. Facebookom sa začal šíriť príspevok, ktorého obsahom bola fotka ženy ležiacej na zemi, ktorú pacifikujú príslušníci polície. V jeho popise stálo, že ju policajti zložili na zem a začali škrtiť len preto, lebo nemala nasadený respirátor. Pravda je však podľa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach niekde inde. 

Polícia tvrdí, že žena bola zadržaná pre jej arogantné správanie. Okrem toho, že si neprekryla horné dýchacie cesty a nereagovala na výzvy zasahujúcich policajtov, začala aj fyzicky útočiť a príslušníkov kopať. Polícia z dôvodu klamlivého príspevku, ktorý sa šíril na Facebooku, zverejnila svoje vlastné stanovisko s tým, že udalosť ešte prešetrí. 

Podľa príspevku, ktorý zverejnila polícia na svojej facebookovej stránke, došlo k incidentu včera počas výkonu služby v súvislosti s aktuálnou epidemiologickou situáciou. Ženu  bez rúška vraj spozorovala hliadka zložená z príslušníka polície a vojaka pri autobusovej stanici.

Odporúčané
VIDEO: Iba 19-ročný hokejista zomrel po zásahu pukom do hlavy. Kapitán Dinamo Petrohrad bojoval o život tri dni VIDEO: Iba 19-ročný hokejista zomrel po zásahu pukom do hlavy. Kapitán Dinamo Petrohrad bojoval o život tri dni 16. marca 2021, 16:46

„Policajnou hliadkou bola niekoľkokrát vyzvaná, aby si horné dýchacie cesty prekryla rúškom alebo iným vhodným spôsobom, pretože sa svojím konaním dopúšťa priestupku v zmysle zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia,“ uviedla polícia s tým, že osoba výzvu neuposlúchla.


Podľa nej nereagovala ani na opakované výzvy, aby predložila svoj doklad totožnosti, a z miesta sa snažila odísť. „Keďže s hliadkou naďalej nespolupracovala, správala sa drzo a arogantne, bolo rozhodnuté o jej predvedení na obvodné oddelenie s cieľom zistenia totožnosti tejto osoby,“ dodáva KR PZ. Tvrdí, že žena kládla aktívny odpor, kopala do príslušníkov, snažila sa im vytrhnúť a ujsť. Na jej spacifikovanie preto použili donucovacie prostriedky.

„Žena však aj naďalej so sebou nadhadzovala, až nakoniec stratila stabilitu a spadla aj spolu s hliadkou na zem. Tam sa ďalej aktívne bránila, snažila sa postaviť, preto jej boli v zmysle zákona priložené služobné putá,“ vysvetľuje.


K zraneniu osoby podľa polície nedošlo ani nebolo požiadané o lekárske ošetrenie. Ženu eskortovali na policajné oddelenie na vykonanie ďalších potrebných procesných úkonov. „Aby však bola celá táto udalosť objektívne prešetrená, riaditeľ KR PZ v Košiciach nariadil v tejto súvislosti vykonanie kontroly príslušnými kontrolnými orgánmi,“  stálo v závere príspevku polície.

Domov
Zdieľať
Diskusia