Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. marca 2021, 18:16
Čas čítania 0:36
Viktor Kniš

Už 40-tisíc ľudí hlasovalo za odstúpenie Matoviča v ankete Zomri. Niekto zaplatil fejky, aby hlasovali v prospech premiéra

NEWS
Uložiť Uložené

Zomri vytvorilo anketu, z ktorej vyplýva, že drvivá väčšina sledovateľov si praje, aby Igor Matovič uvoľnil miesto inému premiérovi.

Známa satirická stránka Zomri zverejnila na Facebooku anketu, v ktorej sa sledovateľov pýta, či sú za odvolanie Igora Matoviča alebo nie.

Kým označenie „Igor Matovič nedokáže spoľahlivo vykonávať funkciu premiéra a mal by ho nahradiť niekto iný“ už potvrdilo viac ako 40-tisíc ľudí, srdiečko s odkazom, „Igor Matovič vykonáva funkciu premiéra dobre, rekonštrukciu vlády netreba“ len niečo vyše tisíc ľudí. 

Ide, samozrejme, o internetovú anketu, ktorú nie je treba brať úplne vážne, odráža len názor konkrétnej skupiny ľudí. Stránku Zomri sledujú vo väčšine prípadov ľudia s vedomím, že si autori robia srandu z celého politického spektra aj ďalších spoločenských udalostí. 

Odporúčané
KOALIČNÁ KRÍZA: Stranám Za ľudí a SaS bude pravdepodobne stačiť hlava Mareka Krajčího KOALIČNÁ KRÍZA: Stranám Za ľudí a SaS bude pravdepodobne stačiť hlava Mareka Krajčího 10. marca 2021, 14:10

Jadrom problému je však skutočnosť, že si na anketu pravdepodobne posvietili ľudia, ktorí chceli zvrátiť výsledok v prospech Igora Matoviča. Sledovatelia Zomri si totiž všimli, že označenie srdiečkom využilo viacero profilov so zahraničnými menami a bez profilovky. Pravdepodobne ide o botov, resp. nejde o reálne profily, ktoré by sa skutočne zaujímali o politické dianie na Slovensku. 

Domov
Zdieľať
Diskusia