Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
10. marca 2021, 7:33
Čas čítania 0:41
Viktor Kniš

Syn Tibora Gašpara je právnikom Norberta Bödöra v obrovskej korupčnej kauze

NEWS NORBERT BÖDÖR TIBOR GAŠPAR
Uložiť Uložené

Gašparovci a obvinený oligarcha z Nitry sú príbuzní.

Syn bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara Pavol zastupuje oligarchu z Nitry Norberta Bödöra v kauze Dobytkár. Informovala o tom TV Markíza, podľa ktorej Gašpar mladší figuruje ako advokát v právnickom tíme obvineného ponikateľa a bol prítomný aj na ďalších výsluchoch Bödöra ako svedka.

Kauza Dobytkár sa týka údajných podvodov pri prerozdeľovaní eurofondov v štátnej Pôdohospodárskej platobnej agentúre a podnikateľa v nej obvinili z podozrenia, že v rámci podvodnej schémy legalizoval príjem z trestnej činnosti.

Odporúčané
Kto sú Bödörovci, čo ich spája so Smerom, vedením polície a prečo sú nebezpeční aj po vzatí Norberta Bödöra do väzby? Kto sú Bödörovci, čo ich spája so Smerom, vedením polície a prečo sú nebezpeční aj po vzatí Norberta Bödöra do väzby? 20. júla 2020, 11:18

Gašparovci a Bödörovci sú príbuzní. Na hlavnom pojednávaní v prípade vraždy Jána a Martiny Norbert Bödör povedal, že sa s bývalým policajným prezidentom stretávali približne raz za dva týždne, vždy však len ako rodina, a neriešili vraj žiadne pracovné záležitosti. 

Dnes sú bývalý policajný prezident Tibor Gašpar a oligarcha obvinení z účasti v organizovanej zločineckej skupine, ktorú mal viesť práve Bödör.  Bödörova schéma mala mať podľa spolupracujúceho svedka Ľudovíta Makóa 3 základné ciele – udržanie politickej moci strany SMER-SD, obsadenie všetkých dôležitých najvyšších funkcií v bezpečnostných zložkách štátu a zadováženie finančnej hotovosti, resp. iných výhod.

Pavol Gašpar pre TV Markíza potvrdil, že svojho otca Tibora nezastupuje.

Domov
Zdieľať
Diskusia