Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. marca 2021, 19:09
Čas čítania 0:51
Daniel Mikolášik

Nové rozdelenie okresov: V nižšom stupni varovania sú už len tri. Situáciu nezvládame najlepšie, ale ani najhoršie, tvrdí Krajčí

NEWS MAREK KRAJČÍ
Uložiť Uložené

Ľuďom s pretrvávajúcimi ťažkosťami po prekonaní covidu štát umožní liečbu v kúpeľoch.

Minister Krajčí hovorí, že pandemická situácia na Slovensku sa mierne zlepšuje a aj napriek rekordnému počtu hospitalizácií je „zastabilizovaná“. „Denné úmrtia sú stále veľmi vysoké, ale klesli,“ povedal Krajčí. Priemerne denne umiera na covid 108 ľudí.

Odporúčané
Krajčí vyhlásil, že neodstúpi. Zároveň sľubuje, že do leta by sa mohli zaočkovať všetci, ktorí budú chcieť Krajčí vyhlásil, že neodstúpi. Zároveň sľubuje, že do leta by sa mohli zaočkovať všetci, ktorí budú chcieť 9. marca 2021, 16:06

Krajčí tiež tvrdí, že téma očkovania sa veľmi spolitizovala. Dodal, že negatívny test nie je priepustka, aby sme nedodržiavali opatrenia. Po negatívnom otestovaní je totiž osoba považovaná za neinfekčnú iba na jeden deň.

Marek Krajčí
Zdroj: TASR - Martin Baumann

Tvrdí tiež, že plošné testovanie na Slovensku považuje za dobrý krok, podľa neho pomáha znižovať infekčnosť. Pri novembrovom testovaní sa zaznamenalo až 58 % redukcie infekcie, pri januárovom 28 % redukcie. Nižšia bola aj vzhľadom k výskytu britskej mutácie, tvrdí minister.

Podľa nového rozdelenia okresov je v nižšom, druhom stupni varovania Kežmarok, Nové Zámky a Tvrdošín. Bordových okresov je 41 a najhorších čiernych je 35. „Situáciu nezvládame najlepšie, ale nemôžeme tvrdiť ani to, že by sme to zvládali najhoršie,“ povedal Krajčí.

mapa
Zdroj: korona.gov.sk

Oddnes je tiež možné, aby osobám, ktoré prekonali koronavírus a majú naďalej vážne problémy, štát umožnil liečbu v kúpeľoch. „Podarilo sa nám s jednotlivými poisťovňami dohodnúť, aby najťažší pacienti po prekonaní covidu mohli ísť do kúpeľov či do špecializovaných ústavov,“ povedal štátny tajomník rezortu zdravotníctva Peter Stachura.

Odporúčané
Sú Marek Krajčí a Eduard Heger v extrémistickom náboženskom spoločenstve? Zisťovali sme, či je nebezpečné pre demokraciu Sú Marek Krajčí a Eduard Heger v extrémistickom náboženskom spoločenstve? Zisťovali sme, či je nebezpečné pre demokraciu 14. mája 2021, 9:30

Štátna tajomníčka Ministerstva zdravotníctva SR Jana Ježíková informovala o vakcinácii na Slovensku. Očakáva, že počas marca príde toľko dávok vakcín, koľko doteraz prišlo na Slovensko za celý čas od začiatku očkovania.

Domov
Zdieľať
Diskusia