Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. marca 2021, 15:13
Čas čítania 0:35
Viktor Kniš

Z týchto miest pochádzajú siedmi Slováci nakazení nebezpečnou juhoafrickou mutáciou koronavírusu

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Nákazlivejší juhoafrický variant sa objavil v celkovo siedmych vzorkách.

Už siedmym Slovákom identifikovali nákazlivejší juhoafrický variant koronavírusu, ktorý pravdepodobne dokáže efektívnejšie napádať imunitný systém človeka. Niektorí sa vrátili zo zahraničia, iní necestovali. 


V Bratislave identifikovali troch. „Dvaja muži pricestovali z Ukrajiny, tretia žena sa nakazila na Slovensku,“ vysvetlila hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová v stanovisku.

Odporúčané
Jaroslav Naď: Uvažujeme o povinnej 14-dňovej štátnej karanténe po návrate z exotickej dovolenky Jaroslav Naď: Uvažujeme o povinnej 14-dňovej štátnej karanténe po návrate z exotickej dovolenky 7. marca 2021, 13:59

„V okrese Stará Ľubovňa vyšla pozitívna vzorka na túto mutáciu vírusu mužovi, ktorý sa vrátil z Nemecka, v okrese Dolný Kubín boli pozitívni muž a žena, ktorí necestovali. Z banskobystrického okresu vyšli pozitívne vzorky 23-ročnej žene,“ dodáva Eliášová. Táto žena sa vrátila z dovolenky na Zanzibare. 

Domov
Zdieľať
Diskusia