Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. marca 2021, 9:27
Čas čítania 0:53
Jakub Paulík

Očkovanie vakcínou Pfizer/BioNTech na Slovensku pokračuje. Krajčí v sobotu oznámil otvorenie 13 000 termínov

ZAUJÍMAVOSTI MAREK KRAJČÍ OČKOVANIE VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Ďalšie termíny pre seniorov by mali pribudnúť 15. marca.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí ešte v sobotu večer oznámil otvorenie 13 000 termínov vakcinácie proti ochoreniu COVID-19 (vakcíny od spoločností Pfizer/BioNTech a Moderna), ktoré je určené pre skupinu ľudí nad 70 rokov. Prvá várka seniorov je už v súčasnosti zaočkovaná aj druhým kolom vakcíny, no niektorí dôchodcovia stále čakajú.

Miesta pre ľudí vo veku od 60 do 70 rokov otvorené v sobotu sa minuli v priebehu pár hodín. „Žiaľ, akútny nedostatok vakcín nám neumožňuje otvoriť viac termínov a preto prosím o pochopenie. Predpokladám, že otvorené termíny budú veľmi rýchlo obsadené,“ upozornil Krajčí k novým termínom.

Odporúčané
Do mája sa vrátime k bežnému životu, tvrdil Krčméry v marci 2020. Pozri si top citáty Matoviča, Sulíka či Pellegriniho o covide Do mája sa vrátime k bežnému životu, tvrdil Krčméry v marci 2020. Pozri si top citáty Matoviča, Sulíka či Pellegriniho o covide 5. marca 2021, 20:59

V priebehu budúceho týždňa sa budú očkovať tiež klienti zariadení sociálnej starostlivosti a ľudia čakajúci na druhú dávku. Nové termíny pre seniorov sú plánované od 15. marca. Európska komisia na marec avizuje dodanie extra dodávky 100 000 vakcín. Avšak podľa ministra ide len o pôžičku, ktorú musíme v apríli vrátiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia