Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. februára 2021, 20:21
Čas čítania 1:18
Daniel Mikolášik

Marek Krajčí neodstúpi z funkcie ministra zdravotníctva. Nepovažujem za správne utekať z bojiska, tvrdí

NEWS MAREK KRAJČÍ
Uložiť Uložené

Za posledný týždeň na Slovensko pribudlo 608 úmrtí na koronavírus a 77 úmrtí s koronavírusom.

Počet hospitalizovaných na Slovensku pribúda, v nemocniciach máme stále menej voľných ventilovaných lôžok. Povedal to na tlačovej besede o aktuálnej situácii Minister zdravotníctva Marek Krajčí.

Odporúčané
Je Ivermektín zázračný zabijak Covidu-19? Slovensko doviezlo nové lieky, ktoré užíval Matovič, ale aj ľudia vo Wu-chane Je Ivermektín zázračný zabijak Covidu-19? Slovensko doviezlo nové lieky, ktoré užíval Matovič, ale aj ľudia vo Wu-chane 23. februára 2021, 14:30

Slovensko má reprodukčné číslo nad 1. Trend je mierne stúpajúci, situácia sa postupne zhoršuje aj u našich susedov, no čísla nemajú také zlé ako my. 14-denná incidencia mierne stúpa. Aktuálne máme 20 čiernych regiónov, 53 bordových a 6 svetločervených.

Marek Krajčí pripomenul, že pri pozitívnom AG teste je dôležité, aby dotyčná osoba išla na 14 dní do karantény a izolácia platí pre celú domácnosť. Keď je antigénový test pozitívny, znamená to, že ide o vysokú infikovanosť. Krajčí tiež dodal, že negatívny antigénový test neznamená, že je automaticky negatívna aj testovaná osoba.

Marek Krajčí
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Krajčí tiež skonštatoval, že sa postupne prejavuje pozitívny efekt očkovania, a preto klesá podiel pacientov v starších vekových kategóriách. Narastá však počet pacientov vo vekovej skupine od 51 – 60 rokov. 

„Každé tri hodiny umrie v našej nemocnici jeden pacient na covid,“ povedal infektológ Pavol Jarčuška o situácii v košickej nemocnici. Nič podobné lekári z tejto nemocnice vraj nikdy predtým nezažili.

Odporúčané
Sú Marek Krajčí a Eduard Heger v extrémistickom náboženskom spoločenstve? Zisťovali sme, či je nebezpečné pre demokraciu Sú Marek Krajčí a Eduard Heger v extrémistickom náboženskom spoločenstve? Zisťovali sme, či je nebezpečné pre demokraciu 14. mája 2021, 9:30

Za posledný týždeň u nás pribudlo 608 úmrtí na koronavírus a 77 úmrtí s koronavírusom. Ak by sa uvoľňovali opatrenia, pandemická situácia na Slovensku by sa podľa Krajčího veľmi zhoršila.

Krajčí zostáva vo funkcii ministra zdravotníctva

Marek Krajčí na konferencii tiež uviedol, že zostáva vo funkcii ministra zdravotníctva a že nepovažuje za správne utekať z bojiska. Mrzia ho reakcie niektorých koaličných partnerov, naďalej však hovorí o podpore zo strany premiéra Igora Matoviča (OĽANO) aj klubu OĽANO.


„Musím úprimne povedať, že som samozrejme smutný aj z reakcie pána Sulíka, eventuálne aj od niektorých poslancov zo strany Za ľudí, že ma vyzývajú, aby som vyvodil politickú zodpovednosť za situáciu, ktorá sa teraz udiala, na druhej strane mám veľmi silnú podporu pána premiéra a vlastného klubu. V tejto situácii nepovažujem za úplne správne utekať z bojiska,“ skonštatoval s tým, že ak je záujem, aby v kritickej situácii vo funkcii pokračoval, tak ostane.


Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) počas dňa potvrdil, že o demisii ministra zdravotníctva hovorili na stretnutí štyroch koaličných lídrov. Nepovedal však, či je Krajčího demisia v hre, rozhodnutie je podľa neho na premiérovi.

Domov
Zdieľať
Diskusia