Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. februára 2021, 6:44
Čas čítania 0:54
Lukáš Čelka

Vedci naklonovali vzácneho tchora. Využili na to zmrazené zviera z roku 1988

NEWS
Uložiť Uložené

Predtým, ako tento druh tchora v roku 1981 vedci objavili, si ľudia mysleli, že už dávno navždy vyhynul.

Americkí vedci úspešne naklonovali vysoko ohrozeného tchora čiernonohého. Využili na to DNA identického druhu zvieraťa, ktoré zamrazili ešte v roku 1988. Narodenie tohto vzácneho zvieraťa, ktorému dali vedci meno Elizabeth Ann, ohlásila Americká ochrana prírody (USFWS), upozornil portál BBC.

V minulosti sa vedci domnievali, že tento druh tchora úplne vyhynul, avšak v roku 1981 našli sedem jedincov na farme vo Wyomingu. 

Odporúčané
Viac ako 20 000 ľudí podpísalo petíciu proti reklame na čokoládovú maškrtu. Reklama zobrazuje vášnivý bozk dvoch mužov Viac ako 20 000 ľudí podpísalo petíciu proti reklame na čokoládovú maškrtu. Reklama zobrazuje vášnivý bozk dvoch mužov 20. februára 2021, 8:43

Americká ochrana prírody sa vyjadrila, že ide o „odvážny krok vpred“. Elizabeth naklonovali z DNA zamrazeného tchora menom Will, ktorý však nepatril k spomínaným siedmim jedincom vzácneho druhu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia