Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. februára 2021, 16:28
Čas čítania 0:34
Adam Novosad

Dobroslava Trnku zrejme začnú stíhať v kauze bytovky Glance House. Nie je vylúčené, že ho obvinia, potvrdil generálny prokurátor

NEWS DOBROSLAV TRNKA MARIAN KOČNER
Uložiť Uložené

Bývalého generálneho prokurátora budú vyšetrovať za to, že povolil prevod bytovky Glance House.

Bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku začnú opätovne vyšetrovať v kauze Glance House. Aj keď prevod tejto bytovky v Bernolákove Úrad špeciálnej prokuratúry zablokoval, Trnka ho napriek tomu povolil.

Opätovné začatie vyšetrovania potvrdil súčasný generálny prokurátor Maroš Žilinka v relácii Na rovinu pre Aktuality.sk, podľa ktorého nie je vylúčené, že Trnku v prípade Glance House budú stíhať a obvinia.

Odporúčané
Policajti zastavili Feliciu bez čelného skla, motora a funkčných svetiel. Šofér mal prilbu a reflexnú bundu Policajti zastavili Feliciu bez čelného skla, motora a funkčných svetiel. Šofér mal prilbu a reflexnú bundu 11. februára 2021, 15:02

Dobroslav Trnka ako námestník generálneho prokurátora v roku 2012 v liste na senecký kataster napísal, že prevod bytovky Glance House na schránkovú firmu Commercial Development Investment schvaľuje. Túto firmu pritom ovládala Jana Šlachtová blízka Marianovi Kočnerovi.

Na seneckom katastrálnom úrade riaditeľ Igor Svítek vydal pokyn na prevedenie bytovky, vďaka čomu sa od britskej schránkovej firmy dostala k spoločnosti Kočnerovoho spolupracovníka Štefana Ágha. Táto firma potom skončila v konkurze, ktorého obsahom mala byť aj bytovka Glance House. V konkurze si potom pohľadávku prihlásila ďalšia schránková firma Mafferton, upozorňujú Aktuality.sk.

Domov
Zdieľať
Diskusia