Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. januára 2021 o 22:21
Čas čítania 0:47
Adam Novosad

Primárka z Galanty sa stará o najkritickejších pacientov na pľúcnej ventilácii, tak si kúpila klavír, aby mohla zresetovať hlavu

NEWS NEMOCNICA
Uložiť Uložené

Doktorka z galantskej nemocnice strávi celé dni v izbách pacientov v najťažších stavoch. Našla preto spôsob, ako si zresetovať hlavu.

Lekári bojujúci v prvej línii proti koronavírusu prežívajú najťažšie obdobie svojej kariéry. Pacienti im zomierajú pred očami, domov sa vracajú len vyspať, boja sa, aby nenakazili svoje rodiny a celé dni strávia v ochranných oblekoch.

Odporúčané
V galantskej nemocnici denne zomrie na koronavírus päť ľudí, už ôsmy deň sa starajú len o covidových pacientov V galantskej nemocnici denne zomrie na koronavírus päť ľudí, už ôsmy deň sa starajú len o covidových pacientov 15. januára 2021 o 21:27

Aj preto potrebuje zdravotnícky personál chvíľku na oddych, ktorú primárka oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny nemocnice Svet zdravia v Galante MUDr. Dagmar Bodáková využíva na hranie na klavíri. Hranie jej dokáže spríjemniť deň, pomôcť zrelaxovať a na chvíľu prestať myslieť na horor, ktorý sa odohráva na oddeleniach, kde ležia pacienti s koronavírusom. 

 

Posted by Mesto Galanta on Thursday, January 28, 2021

„Počas druhej vlny si na oddelenie kúpila nový klavír. Keďže od leta nemala normálny voľný deň. Hranie na klavíri pre ňu predstavuje reset v najťažších chvíľach,“ konštatuje nemocnica v statuse na Facebooku. Primárka Bodáková sa stará o najkritickejších COVID pacientov pripojených na umelú pľúcnu ventiláciu, a tak niet divu, že jej pracovné dni vedia byť plné starostí.

Odporúčané
V Trnave vyhodili okolo 700 dávok vakcíny, lebo nemali špeciálne striekačky V Trnave vyhodili okolo 700 dávok vakcíny, lebo nemali špeciálne striekačky 29. januára 2021 o 8:41

Na klavíri síce hrá len tak pre radosť, ale rozhodne nejde o žiadnu začiatočníčku. „Pani primárka má vyštudované 4 ročníky konzervatória. Nakoniec však dala jednoznačne prednosť medicíne, za čo jej sú celá galantská nemocnica a pacienti veľmi vďační,“ dodáva príspevok. Doktorka Bodáková si tak na elektrickom klavíri vyhráva klasiky od legiend ako Sergej Vasilievič Rachmaninov, aby sa potom vybrala naspäť do boja.

Domov
Zdieľať
Diskusia