Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. januára 2021, 10:35
Čas čítania 0:50
Daniel Mikolášik

Facebook už nikdy nebude ľuďom odporúčať skupiny s politickou tematikou. Prispel k tomu aj útok na Kapitol

TECH FACEBOOK POLITIKA
Uložiť Uložené

Okrem toho má Facebook v pláne obmedziť množstvo politického obsahu na sociálnej sieti.

Vedenie sociálnej sieti Facebook sa rozhodlo, že používateľom natrvalo prestane odporúčať skupiny s politickou tematikou. V stredu to uviedol šéf spoločnosti Mark Zuckerberg, informuje NBC.

Zmena prišla okrem iného aj v dôsledku extrémistického útoku na Kapitol vo Washingtone 6. januára. Zuckerberg vidí problém v politicky orientovaných skupinách kvôli tomu, že sa často zneužívajú na šírenie dezinformácií, ale tiež organizovanie extrémistických aktivít, akou bol práve útok na sídlo kongresu v USA.

Odporúčané
Prečo má nová sociálna sieť Clubhouse potenciál stať sa hitom Prečo má nová sociálna sieť Clubhouse potenciál stať sa hitom 25. januára 2021, 19:59

„Ide o pokračovanie práce, ktorej sa venujeme už nejaký čas kvôli tomu, aby sme znížili vrelé diskusie a zabránili rozdeľujúcim konverzáciám,“ uviedol Zuckerberg počas hovoru s analytikmi, v rámci ktorého sa zaoberali príjmami spoločnosti za štvrtý kvartál.

Domov
Zdieľať
Diskusia