Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. januára 2021, 17:36
Čas čítania 1:00
Lukáš Čelka

Od piatku platí ceslosvetová dohoda zakazujúca jadrové zbrane. Vyrobená jadrová munícia však zo sveta len tak nezmizne

NEWS
Uložiť Uložené

Podobne po prvej svetovej vojne zakázali aj chcemické zbrane.

Po viac ako 75-tich rokoch od útoku na mestá Hirošima a Nagasaki včera vstúpila do platnosti prvá multilaterálna dohoda na svete zakazujúca jadrové zbrane, informoval o tom portál Aljaazera. Podobne boli zakázané po prvej svetovej vojne aj chcemické zbrane. Jedovatý plyn yperit priniesol svetu počas tejto vojny až také veľké utrpenie, že ľudia jeho využitie v ďalších vojnových konfliktoch zakázali už sedem rokov po vojne.

Odporúčané
Je to mentálny kripel, odkázal jeden poslanec OĽaNO druhému Je to mentálny kripel, odkázal jeden poslanec OĽaNO druhému 23. januára 2021, 11:42

Lekár z Medzinárodného výboru Červeného kríža, Marcel Junod, ktorý bol po výbuchu japonské mestá osobne navštíviť opísal, že vyzerali, akoby ich „zmietla nadprirodzená sila“. Vtedy dospel k názoru, že jadrové zbrane musia byť zakázané. „Iba jednotná svetová politika môže zachrániť svet pred jeho zničením," povedal Junod po návšteve Japonska.

Domov
Zdieľať
Diskusia