Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. januára 2021, 9:54
Čas čítania 0:52
Viktor Kniš

Lipšicovi pomohol s kandidatúrou na špeciálneho prokurátora minister Krajniak, bez neho by asi nemohol kandidovať

NEWS DANIEL LIPŠIC MILAN KRAJNIAK
Uložiť Uložené

Advokát Daniel Lipšic získal previerku od Národného bezpečnostného úradu vďaka ministerstvu práce.

Daniel Lipšic je jediným kandidátom na špeciálneho prokurátora, ktorý nepochádza z prostredia prokuratúry, ale z advokácie. Táto skutočnosť mu skomplikovala cestu k získaniu osvedčenia Národného bezpečnostného úradu na oboznamovanie sa s utajovanými skutočnosťami stupňa „prísne tajné“. Previerku musí získať každý kandidát. Keď však koalícia počas leta upravovala zákon o voľbe špeciálneho prokurátora, zabudla upraviť pravidlo, kto môže o previerku žiadať. 

Keďže advokát Lipšic žiadať o osvedčenie nemohol, pomohol mu sused a bývalý kolega Milan Krajniak, informuje denník SME. Práve vďaka rezortu práce, ktorému Krajniak šéfuje, získal Daniel Lipšic previerku.

Podozrivý je tiež podľa zistení denníka SME spôsob, akým previerku získal samotná neštandardne krátka dĺžka preverovania Lipšicovej osoby. Kým iných žiadateľov preveruje NBÚ aj pol roka, Lipšic to stihol za necelé tri mesiace.

Domov
Zdieľať
Diskusia