Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. decembra 2020, 14:14
Čas čítania 0:56
Tímea Krauszová

PRIESKUM: Podľa 67 % Slovákov bol rok 2020 ešte horší, než sa očakávalo na začiatku

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Prispela k tomu pandémia a znechutenie z politickej situácie v našej krajine.

Až 67 % opýtaných Slovákov subjektívne považuje rok 2020 za horší, než sa očakávalo na jeho začiatku. Najčastejším dôvodom nespokojnosti bola pandémia ochorenia COVID-19 a ňou spôsobená nálada v spoločnosti. Vyplýva to z prieskumu agentúry Go4insight.

Pandémia, politická situácia na Slovensku a ekonomické problémy

Najvýznamnejším dôvodom nespokojnosti (pre 63 % ľudí) bola pandémia a ňou spôsobená nálada v slovenskej spoločnosti. Druhým najdôležitejším faktorom bolo znechutenie z politickej situácie na Slovensku (59 %). Na treťom a štvrtom mieste sú ekonomické dôvody, konkrétne zhoršenie sa celkovej ekonomickej situácie na Slovensku (57 %) a zhoršenie sa osobnej finančnej situácie (45 %).

Tento rok mnohé slovenské spoločnosti končia pre nepredvídateľnosť okolo situácie pandémie koronavírusu. Odborníci odhadujú, že budúci rok budú bankroty firiem časté. Prečítaj si náš článok o slovenských firmách, ktoré pandémia pochovala.

Domov
Zdieľať
Diskusia