Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. decembra 2020, 8:44
Čas čítania 0:45
Adam Novosad

Vakcína na Covid-19 k nám dorazí už v sobotu. Ako prvú vraj zaočkujú známu zdravotníčku, bežní ľudia si ešte počkajú

NEWS SLOVENSKO VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Ako prvá bude symbolicky zaočkovaná osobnosť, ktorá pre Slovensko spravila veľa.

Očkovanie proti koronavírusu začne na Slovensku podľa plánu. Spoločnosť Pfizer nám dodá 9 750 dávok svojej vakcíny v sobotu 26. decembra, a tak budeme môcť spustiť náš vakcinačný plán, ktorý predpokladá zaočkovanie viac ako 3,3 milióna obyvateľov v nasledujúcich mesiacoch, informuje TA3.

V sobotu k nám dorazia prvé dve termo-prepravky, z ktorých prvá dávka vakcíny poputuje symbolicky jednej známej osobnosti. Zatiaľ nevedno, koho štát na počesť zaočkuje ako prvého, ale podľa denníka SME by malo ísť o ženu po šesťdesiatke, ktorá dlho pracuje v našom zdravotníctve. Konkrétnym menom sa tak budeme musieť nechať prekvapiť, pretože očkovanie začne touto osobnosťou 27. decembra.

Vakcína na Covid-19 k nám dorazí už v sobotu. Ako prvú vraj zaočkujú známu zdravotníčku, bežní ľudia si ešte počkajú
Zdroj: TASR

Vakcinačný plán sme mohli uviesť do pohybu po tom, čo Európska lieková agentúra (EMA) 21. decembra schválila registráciu vakcíny od konzorcia Pfizer/BioNTech.

Vo viacerých krajinách sveta ako Spojené kráľovstvo, USA či Kanada sa už s očkovaním začalo, ale Európska únia si nechala dostatok času na dôkladné preskúmanie klinických testov. Očkovanie tak v európskych štátoch plošne začne 26. až 28. decembra.

Domov
Zdieľať
Diskusia