Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. decembra 2020, 20:53
Čas čítania 0:48
Lukáš Čelka

Nebojme sa vakcíny, je to náš Vianočný dar, hovorí profesor Krčméry

NEWS VAKCÍNA VIANOCE VLADIMÍR KRČMÉRY
Uložiť Uložené

Krčméry sa nechá zaočkovať hneď, ako to bude možné.

Po príchode pandémie na Slovensko, sme mali podľa profesora Vladimíra Krčméryho v porovnaní s dneškom omnoho menšie možnosti, ako jej čeliť. „S pánom profesorom Jarčuškom sme v marci hovorili, že budeme mať vianočný darček, že do konca roka bude vakcína. Pomýlili sme sa iba o dva týždne. V Európe už sa očkuje a od budúceho týždňa sa očkuje aj u nás. V marci sme nemali nič, teraz máme päť liekov, tri vakcíny a tri testy. Veriaci v tom vidia Božie požehnanie a tí ostatní šťastie, aj jedni, aj druhí majú pravdu,“ povedal Krčméry.

Odporúčané
Ministerstvo hospodárstva zrušilo nákup 8 miliónov antigénových testov na Matovičove plošné testovanie Ministerstvo hospodárstva zrušilo nákup 8 miliónov antigénových testov na Matovičove plošné testovanie 22. decembra 2020, 18:52

Vakcínu by sme preto podľa jeho slov mali vnímať ako dar. „Chcem ľuďom zaželať, aby mali k tomu poslednému darčeku väčšiu odvahu. Zaželať nášmu aj okolitým národom, aby neodmietali tieto dary vedy a Božieho požehnania. A tým, ktorí sú skeptickí a opatrní a nechcú sa zaočkovať, aby mali anjelov strážnych v trojsmennej prevádzke, budeme im želať šťastie, aby ich vírus obchádzal. Aby sa spoločnosť vrátila do normálneho behu,“  dodal Krčméry.

Tvrdí, že on osobne sa nechá zaočkovať hneď, ako to bude možné. Ak by sa nám podarilo dodržiavať opatrenia na zníženie mobility, proti šíreniu vírusu a zároveň testovať a očkovať, Krčméry dúfa, že by sa život na Slovensku mohol postupne dostať „takmer do normálu“.

Domov
Zdieľať
Diskusia