Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. decembra 2020, 13:16
Čas čítania 0:50
Adam Novosad

Takéto počasie čaká Slovensko na Štedrý deň. Na rozprávkovú snehovú nádielku môžeme zabudnúť

NEWS SNEH VIANOCE
Uložiť Uložené

Ani tento rok sa nedočkáme zasnežených Vianoc a teploty sa dokonca vyšplhajú nad 10 stupňov.

Vianoce nebudú tento rok na ľade, ale skôr na blate. Nielenže by si momentálne hľadal sneh po Slovensku len ťažko, pretože ak nevyjdeš do hôr, tak všade narazíš prevažne len na zablatenú trávu po roztopenom snehu, ale ani Štedrý večer reputáciu týchto sviatkov nenapraví, informujú TV Noviny.

Namiesto rozprávkovej snehovej nádielky ako z Perinbaby si pre Slovákov počasie pripravilo celodenný dážď a zamračenú oblohu. Pršať by malo od ráno až do večera, a tak náznaky romantiky budú pripomínať snáď len kvapky dopadajúce na okná počas večere.

Odporúčané
Prešovská krčma je napriek lockdownu „na prasknutie plná“. Známa advokátka označujúca opatrenia za nulitné ju prišla podporiť Prešovská krčma je napriek lockdownu „na prasknutie plná“. Známa advokátka označujúca opatrenia za nulitné ju prišla podporiť 21. decembra 2020, 11:40

Milovníkov snehu nepotešia ani denné teploty, ktoré sa vyšplhajú od šiestich stupňov na severe krajiny až po jedenásť stupňov v južných oblastiach. Zatiaľ čo v Bratislave bude okolo 9 stupňov Celzia, v Poprade pod Vysokými Tatrami bude teplota len o jediný stupeň nižšia. Na Štedrý večer skrátka nemôže so snehovými vločkami počítať nikto, a to ani ľudia žijúci pod našimi veľhorami.

Meteorológovia zo Slovenského hydrometeorologického ústavu konštatujú, že s počasím to lepšie nevyzerá ani na Prvý sviatok vianočný. Aj keď sa trochu ochladí, teploty na Slovensku stále vystúpia nad nulu, a tak sa okrem snehu na mnohých miestach nedočkáme ani mrazu.

Nádej na úsmev ti môže dať predpoveď na Druhý sviatok vianočný, kedy sa predpokladá prepad teplôt až pod nulu, ale o snehu najmä v južných oblastiach nebude ani chýru, ani slychu. Možno sa ho však dočkajú na severe.

Domov
Zdieľať
Diskusia