Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. decembra 2020, 13:41
Čas čítania 1:29
Viktor Kniš

Žigu vraj z korupcie usvedčila Jankovská. Údajne jej doniesol úplatok 100-tisíc eur pre sudkyňu

NEWS PETER ŽIGA
Uložiť Uložené

Monika Jankovská tvrdí, že Peter Žiga podplácal sudkyňu kvôli miliónovej kauze Bžán.

Exministra Petra Žigu dnes NAKA obvinila z korupcie. Podľa zistenia Denníka N sa obvinenie týka podplácania sudkyne Najvyššieho súd Kataríny Pramukovej, ktorá rozhodovala v spore o Gabčíkovo. 

Vypovedať o tom mala obvinená exsudkyňa Monika Jankovská, ktorá podľa informácií Denníka N uviedla, že sa cez ňu Peter Žiga pokúsil podplatiť sudkyňu Pramukovú. Peter Žiga vraj priniesol Jankovskej 100-tisíc eur, ktoré mala odovzdať Pramukovej. Sudkyňa Najvyššieho súdu síce rozhodla v prospech Slovenska, úplatok však neprijala, vypovedala Jankovská.

Samotná sudkyňa ani Najvyšší súd sa zatiaľ nevyjadrili. 

Odporúčané
S odchodom do Pellegriniho Hlasu nechal Peter Žiga v Smere aj miliónové kauzy. Vratky DPH nie sú zďaleka jediný problém S odchodom do Pellegriniho Hlasu nechal Peter Žiga v Smere aj miliónové kauzy. Vratky DPH nie sú zďaleka jediný problém 17. decembra 2020, 12:21

Kauza Bžán

V roku 2017 upozornili Denník N a Plus 7 dní na nevídanú odmenu štátu pre advokátsku kanceláriu advokáta Radomíra Bžána, ktorá zastupovala Slovensko v súdnom spore za vyše 700 miliónov eur. Šlo o elektráreň v Gabčíkove.

Domov
Zdieľať
Diskusia