Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. decembra 2020, 16:11
Čas čítania 0:50
Adam Novosad

Zakážme resellovanie PS5, navrhujú britskí poslanci. Špekulanti vraj takto zarobili už 28 miliónov dolárov

TECH PS5
Uložiť Uložené

Skupina britských poslancov chce dosiahnuť, aby konzoly končili v rukách skutočných hráčov.

Uvedenie konzol Playstation 5 a Xbox Series X na trh spôsobilo obrovský záujem medzi hráčmi. Aj keď si ľudia chceli konzoly nakúpiť, nedostatok dostupných kusov a špekulanti túžiaci po rýchlom zárobku využili príležitosť. Množstvo záujemcov tak zostalo bez konzoly, alebo za ňu v bazároch zaplatili niekoľkonásobne vyššiu cenu, informuje Video Games Chronicle.

Tieto praktiky chce zmeniť skupina britských poslancov zo strany Scottish National Party. Svoj legislatívny návrh predstavili s cieľom vyvolať v parlamente diskusiu o tom, či by Spojené kráľovstvo nemalo zasiahnuť proti resellerom, ktorí najskôr neférovo vykúpia skladové zásoby jednotlivých obchodov a potom predávajú konzoly za premrštené ceny.

Zakážme resellovanie nového PS5 či Xboxu, navrhujú britskí poslanci. Špekulanti vraj takto zarobili už 28 miliónov dolárov
Zdroj: Reddit

V návrhu sa píše, že by sa malo zakázať resellovanie herných konzol a počítačových komponentov za ceny vysoko nad tými, ktoré ako predajné oficiálne odporúča výrobca. Ba čo viac, návrh chce zakročiť nielen proti samotnému predaju, ale aj proti softvérovým automatickým botom, pomocou ktorých špekulanti striehnu, kým obchod spustí predaj a potom vykúpia maximálne množstvo produktov.

Skupina poslancov argumentuje, že druhotný predaj konzol chce regulovať tak, ako štát reguluje sekundárny predaj vstupeniek na koncerty či športové zápasy. V takomto prípade musia reselleri preukázať svoju identitu, ale poslanci takto plánujú predchádzať aj internetovým podvodom či kybernetickej kriminalite.

Odporúčané
Jeden Bitcoin za 500-tisíc dolárov? Možné to je, ale stále sa hráme v malom rybníčku, hovorí expert na kryptomeny (Rozhovor) Jeden Bitcoin za 500-tisíc dolárov? Možné to je, ale stále sa hráme v malom rybníčku, hovorí expert na kryptomeny (Rozhovor) 14. decembra 2020, 14:30

Jedna štúdia najnovšie odhadla, že špekulanti takto v posledných mesiacoch vďaka používaniu botov a resellovaniu za premrštené ceny len na portáli eBay zarobili okolo 28 miliónov dolárov čistého zisku.

Domov
Zdieľať
Diskusia